van der Horst

1000km Zolder: BNLL 1 en KMD 233 pakken eerste zeges van het jaar

KMD 233 - Citroën C1
KMD 233 - Citroën C1
Een dag na de BGDC was het de beurt aan de 2CV Racing en de C1 Racing Cup om de piste van Circuit Zolder in te nemen voor een wedstrijd over 1000 kilometer. Net als voor de Terlaemen 200 verliep alles bij de 1000km voorspoedig en werd er aangetoond dat er kan geracet worden met inachtneming van de strenge Covid-19 maatregelen. De zege zondag was voor de BNLL 1 wagen van Clément Nopère, Mathieu Devos en Michael Jassogne. Bij de C1 Racing cup ging de overwinning naar de KMD 233 van Chloé Van Hove, José Close en Eric Van Bael.
The Golden Horse - 2CV Racing
The Golden Horse - 2CV Racing
De wagens van The Golden Horse monopoliseerden de eerste startlijn en vertrokken dan ook als favorieten voor de zege in deze 1000km Zolder. Maar zowel de #16 van Jean-Pierre Blaise/Gérard Schmidt als de #14 van André Blaise/Jean-Marc Louys/Jean-Claude Kauffman kregen al vroeg in de race te kampen met technische problemen en zagen alle hoop op de zege al snel vervliegen. De MC Team Seventeen Hafa #17 van Alec Graham/Christian Tiggeler nam dan de leiding in handen maar ook niet voor lang, een breuk van de achterophanging sloeg de wagen terug in het klassement.

JMCE 1 - 2CV Racing
JMCE 1 - 2CV Racing
Daarna ging de strijd om de tussen de JMCE 1 #1, de FKR-M1 #33, de JMCE 10 #10 en de BNLL 1 #42 en nadat de drie eerst genoemde bolides door pech getroffen werden was het de BNLL 1 #42 van Mathieu Devos, Clément Nopère en Michael Jassogne die als eerste over de lijn kwam, alhoewel de race geen 5 minuten langer mocht duren want ook de winnende wagen brak de achterophanging vlak voor de finish. De JMCE 1 #1 van Léonard Licops/Bernard Hebette/Maxime Bertho pakte de tweede plaats terwijl de MCC Team Seventeen Hafa #17 van alsnog derde werd niettegenstaande de ophangingsproblemen bij het begin van de race.

Gaban Motorsport 1 - Citroën C1
Gaban Motorsport 1 - Citroën C1
De startgrid van de C1 Racing Cup telde niet minder dan 28 wagens. Maar niettegenstaande de felle tegenstand was er niemand opgewassen tegen de KMD 233 van Chloé Van Hove/José Close/Eric Van Bael, de Gaban Motorsport 1 #228 van Andy Gaban/Maxime Alsteens/Lancelot Alsteens kwam 54 seconden later als tweede over de meet. De Global Home #269 van Philippe Les/Steve Roskam/Didier Haufmann eigende zich de laatste podiumplaats toe. De Citiprol #260 van Pascal Gaban/Fred ‘Krugger’ eindigde net naast het podium en ging de Mecaperformance #257 van Romain Demeyer/Olivier Fontana/Christophe Cagnina vooraf.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op maandag 29 maart 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons