van der Horst

1000km Zolder: De 2PK’s eindelijk weer op circuit bij de start van een nieuw seizoen

2CV Racing Cup en C1 Racing Cup
2CV Racing Cup en C1 Racing Cup
Deze keer is het aftellen bijna voorbij! Komend weekend, tijdens de 1000 Km van Zolder, gaat de 2CV Racing Cup 2022 eindelijk weer van start. Zonder zijn geliefde voorzitter, die nog steeds herstellende is, maar met veel nieuwigheden en niet alleen op de piste!
Zoals de traditie het voorschrijft, zal de nieuwe jaargang van de 2CV Racing Cup van start gaan in de Limburgse Kempen, tijdens de 1000 Km van Zolder. Na een kwalificatiesessie van 75 minuten op zaterdag, staat er op zondag een race van bijna acht uur op het programma, met een start om 10u00. De wedstrijdleiding is in handen van Pascal Vanhullebusch, waarbij de 2CV Racing Teams organisatie rekent op zijn ervaring uit Belcar, Lotus Cup, enz.
De winter die net voorbij is, was op zijn zachtst gezegd een bijzondere winter”, vertelt Léonard Licops namens 2CVRT. “Het organiserende team moet wennen aan de afwezigheid van Robert Van Gysegem, die nog steeds herstellende van een ziekte is, en die wij uit de grond van ons hart begroeten! De nieuwe wedstrijdleider is een grote verandering, maar we zijn nu echt wel klaar om het seizoen aan te vatten.

Opnieuw zullen de 2CV's de baan delen met de C1's, waardoor we dit weekend het seizoen starten met veld van meer dan 40 auto's. En wat de 'deuches' betreft, zijn er heel wat wijzigingen. Te beginnen met het kampioensteam 'The Golden Horse', waarvan de twee beroemde gele wagens nu zullen worden toevertrouwd aan Mathieu Devos, Clément Nopère en Michaël Jassogne in de #14 enerzijds en aan Jean-Pierre Blaise, Sébastien Piette en Georges Cremer in de #16 anderzijds. Een zeer sterk team, het bewijs dat het team rond André Blaise de vaste intentie heeft om de vaart erin te houden.

Tegenover 'The Golden Horse' vinden we de formatie JMCE, met de #10 in handen van Etienne Licops en Patrice Lacroix en de #1 die de 24 uursrace in Francorchamps won, met Léonard Licops, Christophe Hooreman en Maxime Bertho!
Nog steeds in de categorie 'Hybrid' noteren we de komst van de #2 DubbleCrash by Kimy Racing, met Alain Boveroux en Raphaël van der Straten aan het stuur, de #3 Mickey Racing van Michaël Berben, Lino Pecoraro en Giuseppe Carere, de #4 P4M-2 van Maxime Marquet, Philippe Marquet en Dominique Speleers, de #22 WAMB Racing van Nicolas Busschaert, Alexandre Busschaert en Olivier Meurisse, de #33 P4M-1 van Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper, alsook de #65, ex-BNLL, nu onder de vlag Team Crespin voor Claude, Bernard en Michel Crespin, aangevuld met Philippe Bolland.

De line-up van Zolder wordt vervolledigd met een 'Prototype', met name de #31 van 2PK Racing Team van Bart Willaert, Lorenzo Staelen en Jo Schollaert, en de bekende 'Classic' #123 Dutch Dyane Racing Team van de Nederlanders Frank Van Koppen, Martijn Van der Goes, Rob en Erik Van der Voort.
Kortom, een eerste confrontatie 2022 waar de deuchisten met spanning naar uitkijken en die enkele waardevolle aanwijzingen zal geven voor de rest van het seizoen. See you in Zolder!  

2CV Racing CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 24 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons