van der Horst

1000km Zolder: ‘The Golden Horse’ doet zijn titel 2021 al alle eer aan

The Golden Horse 2 - 2CV Racing
The Golden Horse 2 - 2CV Racing
Het bleef droog en zonnig gedurende het hele weekend en dat maakte van de eerste afspraak van de 2CV Racing Cup meteen al een succes. Er ontbraken nog enkele wagens op de startgrid van Circuit Zolder, maar dat weerhield de aanwezige teams er niet van om een mooie strijd te leveren tijdens het openingsweekend van de 2CV Racing Cup 2022!
Het was Jean-Pierre Blaise die met een comfortabele polepositie meteen de toon voor het weekend zette. Er zou dus moeten rekening gehouden worden met de #16 The Golden Horse 2, waar ook Sébastien Piette en Georges Cremer hun ding deden. Piette startte vervolgens sterk en ook tijdens zijn relais zou Blaise die gang van zaken bevestigen. Maar de teerlingen waren nog niet geworpen…

Mickey Racing - 2CV Racing Cup
Mickey Racing - 2CV Racing Cup
De onverslijtbare Georges Cremer nam vervolgens het stuur van de leidende wagen over, maar achter hem kwam een zeer sterke Michaël Berben in de #3 Mickey Racing sterk opzetten. De #3 naderde tot op 20 seconden van de leiders, maar de zwarte hybride 2CV Hybride kreeg net op het beslissende moment remproblemen en ging van de baan. Giuseppe Carere, die op dat ogenblik aan het stuur zat, moest naar de box, verloor veel tijd en kon pas als vijfde weer de baan op. Zolder is en blijft hard voor de mechaniek.

Sébastien Piette, die net papa was geworden van een flinke dochter, nam het stuur van de #16 weer over en kon zich zelfs de luxe van een splash en dash veroorloven op enkele ronden van het einde. De The Golden Horse 2 won zo de eerste afspraak van het seizoen met twee ronden bonus en de concurrentie is dus gewaarschuwd, anderzijds zagen we ook dat een race nooit bij voorbaat gereden is. 

De #14 The Golden Horse van Michaël Jassogne, Clément Nopère en Mathieu Devos werd daarentegen het slachtoffer van een defecte motor, terwijl problemen met de rollagers de #10 JMCE Racing 10 van Etienne Licops en Patrice Lacroix uit de strijd om de voorste geleden wegsloegen. Het was dus de #1 ‘Winner 24H of Spa’, JMCE Racing 1, van Léonard Licops, Maxime Bertho en Christophe Hooreman (alle drie winnaars van de 24H2CV, vandaar de naam) die tweede werd, ondanks een uitstap in de zandbak rond de klok van een uur ’s middags.

P4M 2 - 2CV Racing Cup
P4M 2 - 2CV Racing Cup
Het eerste podium van het seizoen werd vervolledigd door de #4 P4M 2 van Philippe Marquet, Maxime Marquet en Dominique Speleers, waarmee bevestigd werd dat wie geen problemen kent in zo’n lange race meestal ook vooraan eindigt. De #4 eindigde in dezelfde ronde als de #1, voor de #2 DoubleCrash by Kimy Racing van Raphaël van der Straten en Alain Boveroux, de ongelukkige #3 Mickey Racing van Michaël Berben, Giuseppe Carere en Lino Pecoraro, en de #22 Wamb Racing van Nicolas Busschaert, Alexandre Busschaert en Olivier Meurisse.

Wie ook al problemen kende na twee uur racen was de #33 P4M 1 van Medhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper. Zij werden zevende in de categorie ‘Hybride’, voor de #65 Team Crespin van Bernard, Claude en Michel Crespin, samen met Philippe Bolland, die onderweg problemen met de injectie kende.

Er was maar één ‘Prototype’ aanwezig, de #31 2PK Racing Team van Bart Willaert, Lorenzo Staelen en Jo Schollaert, en één ‘Classique’, de #123 van de Nederlanders van het Dutch Dyane Racing Team Frank Van Koppen, Martijn Van der Goes, Rob en Erik Van der Voort, en zij reden de wedstrijd ook uit.

Afspraak nu in Zandvoort over minder dan een maand voor de Benelux Open Races met twee races van vijf uur. 

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 28 maart 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons