van der Horst

10de editie Zoute GP. Uniek in zijn soort

Zoute GP 2018
Zoute GP 2018
Er is geen enkele reden om dit weekend niet paraat te tekenen in Knokke met een mix van activiteiten waarbij de Zoute Rally centraal staat. Van 10 tot 13 oktober is Knokke opnieuw the place to be. Wat in 2009 begon als een droom van enkele gepassioneerde autoliefhebbers is met 263.000 bezoekers in 2018 een van de grootste en meest prestigieuze oldtimer- en lifestyle events in Europa. De ‘10th Anniversary Edition’ belooft een bijzondere gebeurtenis te worden: een spektakelstuk in de vertrouwde stijl, met enkele opvallende verrassingen en de komst van enkele grote vedetten. En er is zoveel te beleven dat het teveel is om op te sommen. Naast de traditionele Zoute Rally is er opnieuw het groots openlucht autosalon premium autosmerken en specials. Verder een topveiling van dreamcars, het concours d'elegance, de GT Tour, enz.
  • Heinz Performance
Zoute GP 2019
Zoute GP 2019
Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story. Dat is na 10 jaar meer dan ooit het motto van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist. Het prestigieuze oldtimerevent laat bezoekers dromen van wagens die tot de verbeelding spreken en van de verfijnde levensstijl waarmee Het Zoute steevast wordt geassocieerd. Het brengt bovendien deelnemers uit heel Europa samen in een uniek decor waar ze vier dagen lang hun passie voor zeldzame (oude en nieuwe) wagens kunnen beleven.

Zoute GP 2018
Zoute GP 2018
De tiende editie wijkt niet van deze weg af en bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van het evenement. Met de steun van de lokale overheid en de samenwerking met een aantal trouwe autopartners en merken presenteert het dit jaar opnieuw een droomaffiche met vijf topevenementen op vier dagen:


•  ZOUTE TOP MARQUES®:
Zoute GP 2018
Zoute GP 2018
een openluchttentoonstelling van premium automerken met unieke
   prototypes, avant-premières en speciale versies van wereldberoemde carrossiers•  ZOUTE RALLY® by Stow:
Maes & Ide in volle actie
Maes & Ide in volle actie
een oldtimerrally voor pre- en post war classic cars•  ZOUTE SALE® by Bonhams: een veiling van exclusieve droomwagens (Top 3 Europa)

•  ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®
Zoute GP 2018
Zoute GP 2018
by Degroof Petercam: een elegantieconcours van internationale klasse

•  ZOUTE GT TOUR® by EY: een tour van uitzonderlijke GT-wagens (jonger dan 20 jaar)
‘  10th Anniversary Edition’ specials:

•  Op vrijdag 11 oktober gaat tijdens de ZOUTE SALE® by Bonhams in Knokke-Heist een iconische
   Ferrari onder de hamer.
•  Op  het  Albertplein komt een  grote Shopping  Village waar  iedereen ZOUTE GRAND  PRIX®
   exclusives  kan  kopen  van  premium  partners  zoals  Riverwoods,  Bburago,  Gins  Online  en
   Swissvax.
•  Modelautofabrikant Bburago viert 10 jaar ZOUTE GRAND PRIX® met de Bburago Experience. Wie de gelimiteerde    editie van de Lamborghini Huracán koopt, maakt kans om 1 jaar met een échte Lamborghini te rijden.
• 
Zoute GP 2019
Zoute GP 2019
De internationale jury van het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam zal dit jaar      vergezeld  worden  door  een  erelid.  We  kunnen  u  binnenkort  de  naam  prijsgeven.  De elegantiewedstrijd voor zeldzame en bijzondere classic cars vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober in de Royal Zoute Club in Knokke-Heist.
•  De ZOUTE RALLY® by Stow, voorbehouden voor 200 wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965, is het hoogtepunt van het oldtimerseizoen. De aankomst van de wagens op  zaterdag  aan  het  Albertplein  is altijd een topspektakel. Voor  de  deelnemers, waaronder heel wat ronkende namen, wordt het uitkijken naar de lunchstopplaatsen op het parcours. Zo zijn er stops voorzien bij de befaamde jachtbouwer Amels in het Nederlandse
   Vlissingen en in het pittoreske Kluisbergen.
• 
Steeds bekende gezichten in de Zoute GP
Steeds bekende gezichten in de Zoute GP
Met uitzondering van de ZOUTE SALE® by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam (tickets via https://www.zoutegrandprix.be/nl/programma-en-tickets ) zijn alle evenementen die tijdens  de ZOUTE GRAND  PRIX® in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden vrij toegankelijk voor het publiek.Zoute GP - Verschillende generaties naast elkaar
Zoute GP - Verschillende generaties naast elkaar
Wie met de wagen komt, wordt aangeraden te parkeren op de publieke parking Interparking Hippique – Nieuwstraat (er is een shuttle service voorzien).

Extra info: Gezien de werkzaamheden die zullen plaatsvinden in de Graaf d’Ursellaan, zal de ¼ Mile van de ZOUTE RALLY® by Stow op vrijdag 11 oktober niet plaatsvinden in Heist. Om  dezelfde  reden  wordt  de  sprint  van  de ZOUTE GT  TOUR®  by  EY  op  zondag  een  aantal  meters verplaatst naar de Elizabetlaan ter hoogte van de Chalet Suisse i.p.v. Graaf d’Ursellaan.

Tot slot: medeoprichter Philippe Van de Ryse stopt na deze tiende editie als zaakvoerder van Zoute Events,  de  organisator  van  de ZOUTE GRAND  PRIX®,  om  zich  te  kunnen  concentreren  op  nieuwe projecten.  De  Familie  Bourgoo neemt  het  dagelijks  bestuur  op  zich  en  zal  zich  de  komende  jaren focussen op de verdere uitbouw van het evenement.

Philippe Van de Ryse
Philippe Van de Ryse
Philippe  Van  de  Ryse: “De ZOUTE GRAND  PRIX®  is  a  dream  come  true!  Toen  we  er  in  2009  mee begonnen, hadden Filip, David of ik nooit durven hopen dat het zo’n succes zou worden. De tiende editie is voor mij dan ook een ideaal moment om afscheid te nemen – op een hoogtepunt. Het was een mooi parcours, een schitterende ervaring, maar het is tijd om een nieuwe weg in te slaan. De toekomst van de ZOUTE GRAND PRIX® blijft evenwel verzekerd, met de Familie Bourgoo in the driver’s seat. Daar ben ik van overtuigd!”

Filip en David Bourgoo: “Samen met Philippe hebben we 10 jaar gebouwd aan een geweldig mooi project. We zijn erin geslaagd om onze jongensdroom te realiseren en vele anderen te doen dromen. Alleen al daarvoor willen we Philippe bedanken! We zijn bijzonder fier op wat we samen hebben bereikt en wensen hem alle succes toe bij wat hij in de toekomst nog zal ondernemen.”

Foto's: Zoute GP / Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 8 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zoute Grand Prix.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons