van der Horst

10H Dubai: Nabeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De 10 Uur van Dubai, een organisatie van Max Mamers Management die we kennen als GO van de Franse Fun Cup, zijn een groot succes geworden met niet minder dan 33 racende Kevers aan de start van de twee manches op de Dubai Autodrome. Een eerste confrontatie vond plaats op vrijdag, klokke 14 uur, terwijl een finale run op zaterdag werd betwist over een afstand van 7 uur racen.
De Franse formaties hadden het voordeel van het aantal en het was de #199 Tippys-M3M met kopman Alain Ferté die de twee races domineerde. De acht ploegen die we  beter kennen van de European VW Fun Cup sloegen zich uitermate goed uit de slag tegenover de Franse collega’s. De beste Belgische vertegenwoordiger was de #287 Comtoyou Racing, goed voor een 3de plaats algemeen in de laatste wedstrijd, nadat Jean-Michel Baert, Angélique Detavernier, Mathieu Detry en Olivier Robert even aan de leiding verschenen. Het zegt veel over de ambities van de squad uit Waterloo voor het komende seizoen in de European VW Fun Cup.  Na een opgave in de eerste race, tikte de #268 Allure Team van Piron-Olivier-Léonard in de ultieme confrontatie aan als 5de.

Het “officieuze” Belgische podium werd vervolledigd door de #284 Kronos by AC Motorsport met Van Dalen-Mondron-Mondron-de Latre du Bosqueau, 8ste algemeen.

Sterke prestatie ook van het Milo Racing tijdens de kwalificaties : de Evo 3 #280 van Lémeret-Nivarlet-Balthazar-Roulet zette de 2de snelste tijd neer, maar problemen met de versnellingsbak lieten hen niet toe op vrijdag vooraan een deun mee te blazen. De mannen van Christophe Nivarlet namen in Race 2 mooi weerwraak door beslag te leggen op een 9de plaats en bleven daar ruim de sterkere van de #292 Curbstone by Comtoyou Racing van het duo Patrick Van Glabeke en Martin Lanting.  Geen geluk voor de #59 AC Motorsport van Quédé-Perrin-Van Dalen-Van Dalen. In Race 1 geraakten zij betrokken in een aanrijding en op zaterdag verloren zij kostbare tijd door een stop&go en ook nog eens het vervangen van een stukke cardanas, waardoor zij  niet beter konden doen dan een 17de plaats. Na een 10de rang behaald te hebben op  vrijdag, kon de #301 X-One van Horlait-Cambier-Lacroix-Arnaudet op zaterdag de race niet volmaken. Van hetzelfde laken een broek voor Agullo Ponce-Agullo Ponce-Marmonnier in de #183 TCR Racing, een auto die aan de start werd gebracht door de structuur van Arnaud Quédé.

Na dit winterse treffen op de Dubai Autodrome, is het voor de deelnemers aan de European VW Fun Cup aftellen voor de eerste afpraak op 2 en 3 april met de Trofee van de Hoge Venen op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Belgisch Klassement: 1. Comtoyou Racing (Baert-Detavernier-Detry-Robert) 90,5 punten ; 2. Kronos by AC Motorsport (Van Dalen-Mondron-Mondron-de Latre du Bosqueau) 88,5 ; 3. Curbstone by Comtoyou Racing (Van Glabeke-Lanting) 81 ; 4. Milo Racing (Lémeret-Nivarlet-Balthazar-Roulet) 73,5 ; 5. Allure Team (Piron-Olivier-Léonard) 44,5 ; 6. AC Motorsport (Quédé-Perrin-Van Dalen-Van Dalen) 43 ; 7. X-One (Horlait-Cambier-Lacroix-Arnaudet) 42 ; 8. TCR Racing (Agullo Ponce-Agullo Ponce-Marmonnier) 36.

Kronos Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 8 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons