van der Horst

10H Suzuka: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Dries Vanthoor mag dit seizoen een tweede grote zege op zijn palmares inschrijven. De Audi-rijder was dit weekend actief in Japan in de vierde manche van het WK GT of de Intercontinental GT Challenge. Vanthoor deed het samen met de West-Vlaming Frederic Vervisch en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde in een Audi R8 LMS van het Belgische Team WRT. Het trio was van meet af aan sterk bezig, reed naar een tweede kwalificatietijd en won de race op de F1-omloop van Suzuka op een overtuigende wijze. Door de zege komt de West-Vaamse teamgenoot van Vanthoor, Fred Vervisch op zes punten van de leiding in het WK.
Suzuka is een legendarische omloop, herinner u de duels tussen Prost en Senna. In dat kader pakte de jonge Limburger de zege in de 10 Uur van Suzuka, een wedstrijd met de status van zeg maar een 24-uursrace zoals Spa. Vanthoor was dan ook erg blij na zijn zege. 

"Wow, wat een geweldig gevoelen!", aldus Dries Vanthoor na de finish. "Dit is één van de mooiste zeges ooit, zeker omdat het de eerste internationale zege van Audi in Japan ooit is. Ons doel was dan ook duidelijk en ik denk dat het onthaal in Duitsland onvergetelijk zal zijn. Het mooie aan dit kampioenschap is dat het bestaat uit echt zeer grote wedstrijden die op zich al een doel kunnen zijn. Dat maakt dat de zeges op zich al schitterend zijn en nu kunnen we kijken waar we in het kampioenschap staan. Mijn teamgenoot Kelvin racet thuis tijdens de finale in Zuid-Afrika en dus willen we daar nog eens extra uitpakken, zeker ook omdat Frederic nu een kans op de wereldtitel maakt. Ik ben ook fier dat we dit als jong team dit kunnen waarmaken, tegen veel meer ervaren rijdertrio's. We hebben alledrie perfect gereden en dit was gewoonweg een weekend zoals er erg weinig zijn." 

Dries Vanthoor is volgende week op de Nürburgring, vlakbij eigen land, voor de voorlaatste meeting van de Blancpain GT World Challenge. Vanthoor won op diezelfde omloop eerder de 24-uursrace en zal er zeker proberen een vervolg aan zijn succesreeks te breien.

Persbericht Dries VanthoorSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Intercontinental GT Challenge op maandag 26 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons