van der Horst

10H Zolder: Na 5H: Torque Freak Racing La Source leidt - twee kampioenen gekend

Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
Tijdens de eerste vijf uren van de Zolder Touring Cup is het de Porsche van Torque Freak Racing La Source die leidt. Maarten Dekens en Dieter Aerts zijn al vanaf de start in gevecht met de Flemish Simsports GT4 van Senne Hulsmans, Hans Poelmans en Diego Haems, waarbij beide wagens geregeld haasje over doen. Dankzij het constante gevecht hebben zij al een ronde voorsprong op Dynamixx Racing GT4 van Kobe Claes, Cemil Yagizoglu en Jeromy Hessels. Ondertussen zijn ook de eerste punten al verdeeld na drie uur en kennen we al twee kampioenen.
Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Terwijl in ZTC 1 de strijd voor de titel nog in volle gang is, zijn deze in ZTC 3 en ZTC 4 al gekend. Flemish Simsports TCR en de Audi, het is een goed koppel. Net zoals bij de vorige vier manches namen zij het voortouw en de pakten de volledige buit die tot nu toe al voorhanden was. Hierdoor mogen Keanu Borgonjon, Anton Dupan en Kim Beheyt zich tot kampioen kronen in ZTC 3.

Bij de Mazda's was Dynamixx Racing Green net op het moment dat de punten uitgedeeld werden de leiding kwijt dankzij een probleem tijdens de pitstops, maar met hun derde plaats tijdens kunnen Steven Dewulf, Steven van Opstal, Nick Puylaert en Daniel Ferreira al gerust ademhalen, al blijven ze doordrukken enj ondertussen de leiding terug in handen hebben voor Desopit Racing.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 11 juli 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons