van der Horst

12H Abu Dhabi: Reeds 41 wagens aangemeld voor derde editie

43062481a0a792733a8505a306f926f859a1d46b.jpg
De Gulf 12 Hours lijken in hun derde jaargang een schot in de roos te worden met nu reeds 41 aanmeldingen voor de onconventionele uithoudingsrace op het F1-circuit van Abu Dhabi. Meer dan ooit lijkt er op de GT3-marktplaats een grote behoefte te zijn om ook in het tussenseizoen de betere circuits van deze wereld af te schuimen, een trend waar de nog jonge Gulf 12 Hours handig op in spelen door hun race begin december te laten plaatsvinden. Met een koers over tweemaal zes uur, een mix van GT’s en CN-prototypes en racen onder de sterrenhemel heeft de wedstrijd zeker een eigen karakter. Na twee eerder magere edities (15 resp 21 deelnemers) lijkt nu ook de rest van de paddock het evenement ontdekt te hebben met nu al een GT3-klasse die volzet is.
AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
Een blik op de deelnemerslijst leert ons alvast dat een gokje wagen op Ferrari zeker geen kwaad kan. Van de 30 toegelaten GT3’s vertegenwoordigen er maar liefst 15 het Steigerende Paard, zes (!) daarvan komen er uit de stal van Amato Ferrari (winnaar van twee vorige edities), terwijl ook Kessel Racing (4), SMP Racing (3) en het lokale Dragon Racing International (2) beroep doen op de 458 Italia. Vier teams durven het aan om elk een McLaren MP4-12C in te zetten en naast ASM, MRS Molitor en United Autosports komt ook het Belgische Boutsen Ginion aan de start. Autorlando tekent opnieuw present, ditmaal met twee Porsche’s. Black Falcon hoopt het lijstje overwinningen voor de Mercedes SLS AMG GT3 dit jaar nog verder te kunnen uitbreiden en brengt twee exemplaren aan de start. Tot slot zien we in GT3 nog een Aston Martin voor Barwell Motorsport, een Audi R8 LMS ultra voor United Autosports en de Maserati Gran Turismo MC van Swiss Team. Last but not least is de kans reëel dat Bentley zijn gloednieuwe Continental GT3 laat debuteren in Abu Dhabi, al zal men daarvoor wel op de wachtlijst moeten gaan staan gezien de klasse momenteel volzet is.
 
MRS Molitor - McLaren MP4-12C
MRS Molitor - McLaren MP4-12C
GT4 telt voorlopig vijf inschrijvingen (3x Ginetta – 2x Aston Martin), terwijl CN2 een aangelegenheid voor de Wolf GB08 lijkt te worden, met telkens twee exemplaren voor Avelon Formula, BF Motorsport en een nog nader te bepalen team. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 48 wagens, waarbij de overige zeven startnummers meer dan waarschijnlijk zullen worden opgevuld door de nodige Porsche 997 Cup wagens GT4’s.

Foto's: Gulf 12HDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 13 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons