van der Horst

12H Bathurst: Kelvin van der Linde en Laurens Vanthoor snelste pro's na dag één

Manthey EMA Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
Manthey EMA Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
De eerste dag van de Repco Bathurst 12 Hour kende maar liefst vier vrije trainingen en het was Kelvin van der Linde (Team MPC Audi) die de snelste tijd van de dag realiseerde. Tijdens de allereerste sessie zette de Zuid-Afrikaan een 2:02.734 op de tabellen, een tijd die niet meer verbeterd werd doorheen de dag. Laurens Vanthoor (Manthey EMA Motorsport Porsche) was dan weer de snelste in de derde sessie, weliswaar negen tienden trager dan de Audi van van der Linde.
Audi Sport Team MPC - Audi R8 LMS Evo II
Audi Sport Team MPC - Audi R8 LMS Evo II
De toon werd al vrij snel gezet op Mount Panorama, met direct de snelste tijd van de dag voor Kelvin van der Linde in zijn oranje Audi. Daar hield hij beide BMW's van Team WRT achter zich, met Charles Weerts op kop voor Raffaele Marciello. Al moest Weerts wel een halve tel toegeven.

Dat terwijl de oudste van de gebroeders Vanthoor met de Grello Porsche de betere was in vrije training drie. Met een geluk weliswaar, want teamgenoot Ayhancan Güven had eerder de bolide bijna in de muur geparkeerd aan The Cutting, nadat hij zijn achterbanden blokkeerde en een sortie nipt kon vermijden. De Hasselaar was sneller dan de Triple Eight Race Engineering Mercedes en de Phantom Global Team75 Bernhard Porsche.

De overige twee sessies waren dan weer voorbehouden voor de amateurpiloten in het veld, inclusief diegene die zullen uitkomen in de Pro-klasse. Daar waren Liam Talbot, teamgenoot van Kelvin van der Linde, en Garth Walden in de M Motorsport Mercedes respectievelijk de snelsten. Maar het belangrijkste is dat er voorlopig geen enkele sessie moest stilgelegd worden en alle wagens vanavond Belgische tijd zullen aantreden voor de vijfde trainingsessie.

Foto's: Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 16 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons