van der Horst

12H Bathurst: Mercedes-AMG viert 130 jaar autosport met speciale livery

GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3 EVO
GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3 EVO
De GruppeM Racing Mercedes-AMG GT3 EVO krijgt voor de 12 uren van Bathurst een speciale livery. Deze livery mengt verschillende iconische liveries van het merk door elkaar en refereert naar de sportgeschiedenis van het merk met de ster die aanvang vond in 1894. In Australië wordt de wagen, die natuurlijk het nummer 130 draagt, bestuurd door Maro Engel, Felipe Fraga en David Reynolds.
Vooraan is de Mercedes-AMG wit, in het midden zilver en achteraan carbon black. Al die kleuren refereren naar bepaalde tijdperken uit de autosportgeschiedenis van het merk. Het wit was de nationale kleur voor Duitsland in de beginjaren van de autosport. De eerste Mercedes racewagens waren dan ook wit gekleurd. Het zilver verwijst naar de zilverpijlen die in het midden van de jaren 50 van vorige eeuw de circuitraces domineerden en het zwart tenslotte staat voor het koolstof zwart dat nu meestal de GT en F1 wagens van het merk siert.

Foto: Mercedes-AMG Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 13 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons