van der Horst

12H Bathurst: Teambaas en rijders van Team WRT blikken terug op de race

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT kende niet de race die het verhoopte tijdens de 12 Hours of Bathurst, de eerste manche van de Intercontinental GT Challenge. De BMW #32 vertrok dan wel vanop de pole maar moest de strijd staken na een aanrijding. Ook de BMW #46 speelde op het einde van de race een podiumplaats kwijt. Team WRT had de wagens om te winnen, maar pech maakte dat het slechts met een vijfde plaats huiswaarts keerde. Teameigenaar Vincent Vosse en de rijders blikken hieronder terug op het weekend.
  • De Swert Opticiens
Vincent Vosse (Team principal Team WRT): "Wij startten het weekend goed met de polepositie, maar het vervolg valt moeilijk te verteren. Net als onze tegenstanders maakten wij enkele fouten, maar wij hadden sterke rijders en twee goede wagens wat maakt dat vijfde eindigen niet het resultaat is waarop wij hoopten. Temeer daar wij op tien minuten van het einde van de race nog meestreden om de tweede plaats. Nu gaan we de race analyseren om na te gaan waar wij ze verloren. Bathurst is geen race die je wint, maar één die je verliest en dat overkwam ons ditmaal.”

Sheldon van der Linde
Sheldon van der Linde
Sheldon van der Linde (BMW #32): “De kwalificatie was het hoogtepunt van het weekend voor mij. De pole pakken in Bathurst was iets wat ik al lang wou bereiken, ook al maakt dat niet veel uit voor de race. Het is zo leuk om voor één ronde alleen te zijn op de baan, zonder verkeer. Spijtig genoeg hadden wij die aanrijding in de race, maar daar kunnen we nu niets meer aan veranderen. Ik hoop dat de rest van het seizoen beter verloopt voor ons en dat pech ons niet blijft achtervolgen. Maar ik ben zeker dat het tij zal keren vanaf de volgende race.”
 
Charles Weerts (BMW #32): “Bathurst was het eerste raceweekend van het jaar voor mij en ik keek er echt naar uit. Het weekend startte goed, de wagen was goed en toonde veel potentieel. De verwachtingen lagen dan ook hoog. Sheldon reed een perfecte ronde en zette de wagen op pole, een prachtige prestatie! De start van de race verliep volgens plan. Wij bevonden ons steeds in de kopgroep. Jammer genoeg kwam ik in contact met een gedubbelde wagen op een plaats en moment dat er veel traffic was op de piste. Nu ik er op terugkijk had ik misschien wat langer moeten wachten alvorens in te halen, maar wij zijn racepiloten, als wij een opening zien dan gaan we ervoor. Ik heb nog niet veel ervaring in Bathurst en bovendien ben ik niet de eerste die dit voor heeft. Een volgende keer zal ik op die plaats niet meer inhalen via de buitenzijde van de piste. Ik kan enkel zeggen dat het zeer jammer is voor de wagen en ik vind het spijtig voor mijn teammaten, BMW en mijn team. Uiteraard ben ikzelf ongelukkig want dit kan niet het doel zijn na zulk een goed werk van iedereen. Ik ben nu nog meer gemotiveerd voor de rest van het seizoen en kan niet wachten om terug te racen.”

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor (BMW #32): “Het is spijtig hoe de race eindigde want voordien verliep alles goed. Sheldon zette een sterke prestatie neer in de kwalificatie. Wij leverden een mooie teamprestatie om de wagen af te stellen zoals we wouden in zowel de kwalificatie als de race. Spijtig verloor ik de loting om de kwalificatie. De wedstrijd eindigde vroegtijdig voor ons, maar dat maakt deel uit van het racen. Het belangrijkste is dat Charles OK is. Laten we alles nu eerst evalueren zodat we niet meer opnieuw in dezelfde situatie verzeilen.”

Raffaele Marciello (BMW #46): “Het was een zware race. Ik denk dat wij in staat waren om een beter resultaat te behalen maar op het einde van de race maakten we enkele foutjes en verloren teveel tijd. We pakken wel punten voor het kampioenschap en zullen trachten volgende maal beter te doen.”
 
Maxime Martin (BMW #46): “Onze race was OK. We kenden enkele problemen, ontvingen penalties en nog andere zaken liepen mank. De race was ook heel zwaar door de wijzigende weersomstandigheden. Maar finaal kregen we nog een spannende strijd in de laatste 40 minuten. Ik kreeg een mogelijkheid om in te halen, ik moest die nemen. Maar ik ging wat te wijd en we finishten vijfde. We hebben weer heel wat geleerd en komen volgend jaar sterker terug.”

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Valentino Rossi (BMW #46): "Wij trachtten te strijden voor het podium tot het eind van de race, dat laatste was het doel. Ik denk dat we beter verdienden. Het is spijtig dat ik mijn derde stint niet kon afwerken wegens de regen. Aan de andere kant, in de twee en een half uur dat ik in de wagen zat voelde ik mij goed en was ik snel. Ik kon mee met de snelste rijders, dus ben ik tevreden. Op de droge baan waren we heel sterk, maar we zagen af op de natte piste, dat is een punt waaraan wij moeten werken en verbeteren. Jammer dus dat we slecht weer kregen. Maar we finishen in de top vijf en genoten van de race. Volgend jaar proberen we het opnieuw.”   

Foto's: IGTC, Team WRT, Dries Vanthoor RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op zondag 18 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons