van der Horst

12H Bathurst: WRT met Rossi, Marciello en drie Belgen

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
WRT staat ook in 2024 met twee exemplaren van de BMW M4 GT3 aan de start van de 12 Uur van Bathurst, openingswedstrijd van de Intercontinental GT Challenge (IGTC). Het vertrouwt daarvoor op drie Belgen: enerzijds Dries Vanthoor en Charles Weerts, anderzijds Maxime Martin.
Dries Vanthoor en Charles Weerts krijgen net als in 2023 versterking van gewezen DTM-kampioen Sheldon van der Linde op de BMW geflankeerd met startnummer 32. Een jaar geleden vielen ze net naast het podium in de Australische race rond de klok.

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Ook op de M4 met nummer 46 doet het team uit Baudour een beroep op vertrouwde gezichten. Onze landgenoot Maxime Martin begint aan zijn tweede seizoen als coach van Valentino Rossi. Opvallend is wel de naam van Raffaele Marciello als derde rijder. De kersvers BMW-fabrieksrijder debuteert in Bathurst voor het Duitse merk. 

De editie 2024 van de 12 Uur van Bathurst vindt plaats op 17 en 18 februari.

Foto's: IGTC, BMW MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 12 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons