van der Horst

12H Brno: Spannende openingsfase

12H Brno 2015
12H Brno 2015
Een spannende strijd tussen de van pole-position gestarte Ferrari 458 Italia GT3 van de Scuderia Praha (#11, Jiri Pisarik/Jaromir Jirik/Matteo Malucelli/Peter Kox) en de RAM Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#30, Tom Onslow-Cole/Paul White/Thomas Jäger) bepaalde het beeld aan de kop van het veld gedurende de eerste uren van de Hankook 12H EPILOG BRNO.
Scuderia Praha - Ferrari 458 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 458 GT3
Direct na de start passeerde Thomas Jäger Peter Kox en nam zo de leiding over, maar na de rijderswissels in het derde uur heroverde Matteo Malucelli in de Ferrari weer de eerste plaats en herstelde zo de oorspronkelijke volgorde. Na een kwart van de race rijdt de HB Racing Team Herbert-Porsche 997 GT3-R (#7, Daniel Allemann/Herbert Handlos/Ralf Bohn/Alfred Renauer) op de derde plaats, gevolgd door de beide Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s van SPS automotive performance (#33, Valentin Pierburg/Lance David Arnold/Alex Müller) en HP Racing (#2, Nico Bastian/Markus Weege/Hubert Haupt/Carsten Tilke).       

Na een spectaculaire competitie van de deelnemers aan de Czech Drift Series en een mooie motorfiets-stuntshow in de ochtend reden 50 auto’s naar de startopstelling en gingen vervolgens van start in de wedstrijd, de seizoensfinale van de 24H SERIES powered by Hankook. Peter Kox bestuurde de pole-winnende Ferrari en leidde het veld naar de eerste bocht, maar Thomas Jäger was bij het uitkomen van die bocht met zijn Mercedes-Benz in het voordeel en nam zo de eerste plaats over. Zo bleef de volgorde gedurende de eerste twee uren van de race, maar kort na de tweede reeks pitstops voor de teams in de kopgroep nam de Ferrari in het derde uur de leiding weer over.

12H Brno 2015
12H Brno 2015
Na drie uren in de race leidt de Leipert Motorsport-Lamborghini Huracan (#22, Isaac Tutumlu Lopez/Vadim Gitlin/Adrian Watt) in de SPX-klasse. Het Oostenrijkse team MSG Motorsport voert met zijn Porsche 991 Cup (#51, Felix Wimmer/Luca Rettenbacher/Klaus Bachler) de 997-klasse aan. De beide auto’s van MARC Cars Australia rijden op de eerste en tweede plaats in SP2, waarbij de auto met het startnummer 91 (#91, Keith Kassulke/Peter Leemhuis/Jake Camilleri) de leiding in handen heeft, voor de zusterauto (#92, Brett Niall/Malcolm Niall/James Kaye). De Ginetta G50 van het Britse team Speedworks Motorsport (#169, Tony Hughes/George Richardson/Piers Johnsson) leidt in de klasse SP3.   

In A3T heeft het Franse team Altran met de beide Peugeot 208 GTI’s de eerste (#208, Guillaume Roman/François Riaux/Gonzalo de Andres) en tweede (#205, Mathieu Sentis/Stéphane Ventaja/Sarah Bovy) plaats in handen. De BMW M3 GTR E46 van het Tsjechische team Duck Racing (#82, Lumír Firla/Daniel Skalicky/Dan Suchy) leidt in de klasse A5, terwijl het Zwitserse Presenza.eu Racing Team Switzerland met de Renault Clio (#112, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Klaus Kresnik) aan kop gaat in de klasse A2.    

12H Brno 2015
12H Brno 2015
Het Nederlandse team Cor Euser Racing, dat in de kwalificatie zowel in de klasse SP3 als A5 de pole-position veroverd had, kende tot dusver een race vol problemen: al na tien ronden reed de pole-winnende BMW uit de klasse A5 (#83, Hal Prewitt/Jacky van der Ende/Ricardo van der Ende) met een defect ABS de pits in, terwijl de Lotus Evora GT4 (#160, Hal Prewitt/Cor Euser/Danny van Dongen), de snelste auto in de kwalificatie in de klasse SP3, gedurende het derde uur meerdere malen op de baan tot stilstand kwam vanwege technische problemen. Voor het team VSI sporto klubas ‘Rimo’ uit Litouwen was er al na één ronde pech in de vorm van een opgeblazen motor van de BMW 330D (#145, Rimantas Blazulionis/Saulius Vitkauskas/Martynas Samuitis), maar na een reparatie van drie uur kon het team de race voortzetten.    

De race op het Automotordrom Brno gaat door tot middernacht. Motors TV zendt bijna tien uur van de race live uit (11.30-13.00 en 16.20-0.30 uur). Gedurende de hele race zijn live-timing en een live-stream met commentaar van Radiolemans.com beschikbaar via www.24hseries.com. Ook is er gedurende de hele race een DVB-T-signaal beschikbaar. Er zijn regelmatige updates via Twitter (@24HSeries) en Facebook (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 12H EPILOG BRNO en de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 10 oktober 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons