van der Horst

12H Brno: Car Collection Motorsport behaalt eerste pole position van het jaar

Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS Evo
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS Evo
De Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#88, Jürgen Häring / Taki Konstantinou / Tim Müller / Markus Winkelhock) heeft bij de Hankook 12H BRNO zijn eerste pole-position van het seizoen behaald. Markus Winkelhock reed op het 5,403 kilometer lange Automotodrom Brno met 2:01,499 minuten de snelste tijd, waarmee het Duitse team voor de tweede keer dit jaar in de 24H SERIES powered by Hankook vanaf de eerste rij start.
De winnaars van de Hankook 24H DUBAI van dit jaar gaven toe dat de gladde toestand van de baan gedurende de twaalf-uursrace voor iedereen lastig zou kunnen zijn.

“Ik ben blij dat we met deze auto en met dit team op pole-position staan, maar ik moet zeggen dat het verre van gemakkelijk was”, zei Markus Winkelhock tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “Ik kreeg niet al mijn sectoren bij elkaar tot een goede ronde en er is niet erg veel grip, dus de achterkant van de auto glijdt erg. In een stint van een uur moet je echt de banden goed indelen. Dat wordt lastig, maar goed, dat probleem is voor iedereen hetzelfde.”

In de slotfase kwam de OLIMP Racing-Audi R8 LMS Evo 2019 (#8, Marcin Jedlinski / Mateusz Lisowski / Karol Basz) tot op 0,160 seconden van de polesitter en veroverde daarmee niet alleen een plek op de eerste startrij, maar ook de pole-position in de klasse A6-Pro. Met dit resultaat heeft Audi ook de volledige eerste startrij voor de Hankook 12H BRNO van dit jaar in handen. Met het slotoffensief verdrong OLIMP Racing de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) naar de derde startplaats. Het Tsjechische team won in 2015 en 2016 de eerste beide edities van de race in Brno en heeft dit jaar in de 24H SERIES al twee overwinningen in handen. Het team heeft in de tussenstand van het GT European Championship drie punten voorsprong op de Herberth  Motorsport Porsche 991 GT3 R. Deze auto (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer) start vanaf de zesde plaats.

De tweede Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Johannes Dr. Kirchhoff / Max Edelhoff / Gustav Edelhoff) vertrekt vanaf de vierde plaats op de grid en completeert daarmee de volledige bezetting van de eerste twee plaatsen in de klasse A6-Am voor het Duitse team. De Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 meanwhile (#22, Georg Weiss / Leonard Weiss / Hendrik Still / Jochen Krumbach / Oliver Kainz) completeert als vijfde algemeen de top drie in de klasse A6-Am.

De Porsche Lorient Racing-Porsche 991-II Cup (#912, Philippe Polette / Frederic Lelievre / Pascal Gibon / Mathieu Pontais) start vanaf de poleposition in de 991-klasse, direct voor de zusterauto (#911, Jean-François Demorge / Gilles Blasco / Lionel Amrouche / Frédéric Ancel). Beide crews liggen in de teaminterne strijd in het European Championship van de 991- klasse slechts één punt uit ekaar. De DUWO Racing-Porsche 991-II Cup (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk) start als derde in de klasse.

RTR Projects - KTM X-BOW GT4
RTR Projects - KTM X-BOW GT4
In GT4 is de volledige eerste rij voor RTR Projects met de auto onder startnummer #224 KTM X-BOW GT4 (Tomas Enge / Sergej Pavlovec / Jan Krabec / Eike Angermayr) iets meer dan een tiende van een seconde voor de zuserauto met het nummer 226 (Tomas Miniberger / Tomas Kwolek / Karel Bednar / Milan Kodidek / Gabriela Jílkova). Daarachter start de Aston Martin Vantage AMR GT4 van het regerend 24H GT SERIES-kampioensteam, PROsport Performance (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra).

Red Camel-Jordans.nl behaalt bij Hankook 12H BRNO tweede TCE-pole op rij

Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers / Rik Breukers) heeft bij de Hankook 12H BRNO voor de tweede maal op rij in het European Championship 2019 de poleposition in de TCE-divisie behaald. Rik Breukers reed op het 5,403 kilometer lange Automotodrom Brno met 2:13,642 minuten de snelste tijd en was daarmee bijna vijf tienden van een seconde sneller dan de Lestrup Racing Team Volkswagen Golf GTi (#110, Stefan Nilsson / Peter Fahlström / Marcus Fluch / Emil Sällberg), die naast de CUPRA voor de eerste keer dit seizoen vanaf de eerste rij start.

Voor het eerst heeft de Red Camel-Jordans.nl-CUPRA een volledige Breukers-familiebezetting, want naast vader Ivo en zoon Rik, tweevoudig klassewinnaar in de Rolex 24 at Daytona, komt nu ook zoon Luc voor het team in actie. 

“Mijn ronde was wel goed, denk ik. Ik had het erg naar mijn zin en we zijn heel blij met de pole”, zei Rik Breukers tegen Nick Daman van Radiolemans.com. “Het is warm, dus ik denk dat alle teams in TCR problemen hebben. De bochten hier zijn erg lang, wat een zware belasting voor de voorbanden betekent, maar ik verwacht dat onze set-up goed is. Luc doet het ook heel goed. Hij heeft in één weekeinde veel om te leren, maar ik heb er vertrouwen in dat hij goed voor de dag komt!”

De Team ABBA Racing-BMW M3 V8 GTR (#334, Richard Neary / Sam Neary / Charles Lamb) start in Tsjechië vanaf de vierde startplaats algemeen en vanaf de pole-position in de klasse SP3. Het leek erop dat de voormalig winnaars van de Hankook 24H SILVERSTONE nog een plek verder naar voren zouden staan, maar in de slotfase reed de MONLAU COMPETICION CUPRA TCR DSG (#107, Stuart Hall / Christopher Kemp / David Tinn / Tom Black) een nog snellere tijd en veroverde daarmee de derde startplaats in de TCE-divisie.

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Met dit jaar al twee overwinningen in de 24H SERIES powered by Hankook start de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Fabian Danz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) nu als vijfde algemeen en als vierde in de TCR-klasse. De Volkswagen staat daarmee een plaats voor de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / James Kaye), die op slechts twee punten van de koplopers tweede staat in het TCE European Championship.

Voormalig 24H TCE SERIES-kampioenen Synchro Motorsport (#676, Alyn James / Daniel Wheeler) behaalden met de Honda FK8-Civic Type-R in Brno voor de tweede keer op rij de pole-position in de klasse A3 en completeerden de top tien in de kwalificatie van de TCE-divisie, net voor de Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Axel Burghardt / Jurgen Meyer / Nicole Holzer / Martin Kroll) en de Winkler Tuning-BMW E46 123D (#666, Michael Winkler / Michael Rienhoff).

De Hankook 12H BRNO gaat vandaag om 16.00 uur lokale tijd van start en eindigt zaterdag om 19.00 uur. Na drie uur racen vandaag volgt een onderbreking, de herstart is morgen om 10.00 uur. Een live-stream in HDkwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtubekanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com. 

Perbericht 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Brno.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons