van der Horst

12H Brno: Scuderia Praha besluit eerste deel als leider

Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
In het eerste gedeelte van de Hankook 12H Brno is het lokaal team Scuderia Praha die aan de leiding gaat. De Ferrari van Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli startte vanaf een derde plaats en konden zich in drie uur opwerken naar de leiding, voor de polesittende Car Collection Motorsport Audi (Häring/Konstantinou/Müller/Winkelhock) en de Ferrari van Wochenspiegel Team Monschau (Weiss/Weiss/Still/Krumbach/Kainz). In de TCE Series was het de polesittende Cupra TCR van Red Camel-Jordans.nl met de familie Breukers aan het stuur, die als leider de dag afsloot.
  • Shopa
Start 2019 Hankook 12H Brno GT Series
Start 2019 Hankook 12H Brno GT Series
Het meest opvallende moment gebeurde net voor de start van de race. Terwijl de wagens aan het oplijnen waren achter de safety car voor de start kwamen de Audi's van Car Collection Motorsport ( en Olimp Racing om een bizarre reden in aanraking. Hierdoor verloren beiden een hun momentum waarbij de Ferrari van Scuderia Praha optimaal van profiteerden. Op het einde van de eerste drie uur bleven er uit eindelijk vier wagens binnen dezelfde ronde, met de Herberth Motorsport Porsche van Allemann/Böhn/Renauer als nipte laatste van dit kwartet.

Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
In de TCE-klasse staat er geen maat op de oranje Cupra TCR van de familie Breukers, al krijgen ze toch wat tegenstand van de NKPP Racing by Bas Koeten Racing Cupra TCR van Bessem/Hilders/Frankenhout. Derde in de stand is de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing VW Golf TCR van Danz/Laaksonen/Burri. Aan Belgische zijde is er nog veel werk voor de boeg. In de GT4 zien Nico Verdonck met de PROsport Performance Aston Martin (4de in klasse) en de QSR racingschool Mercedes (5de in klasse) op tegen een achterstand van respectievelijk drie en vijf ronden op de leider in de klasse. Vincent Radermecker beëindigde met zijn AC Motorsport Audi TCR de eerste drie uur als zesde op twee ronden van de leidende Cupra.

Foto's: 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 25 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Brno.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons