van der Horst

12H Estoril: 19 wagens aan de start - drie volledige Belgische equipes gaan voor winst

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Dit weekend houdt de 24H Series terug halt in Portugal, alleen niet in Portimão zoals we de laatste jaren gewoon waren. Ditmaal trekt men richting Estoril, waar negentien wagens op zaterdag twaalf uur lang hun rondjes zullen afmalen. Overigens krijgt dit evenement een nieuw jasje, want men werkt op vrijdag eerst een kwalificatierace van zes uur af. Aan Belgische zijde is er dan weer kans op klasse- of algemene winst.
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Het is helaas jammer dat er maar negentien bolides aan de start verschijnen - en uniek ook: geen enkele touring car -, maar dat er strijd zal zijn staat buiten kijf. Zeven GT3's zakten af naar het Iberisch schiereiland; één van de favorieten is de Haas RT Audi. Het team met Antigua & Barbudaanse en Belgische invloed heeft tot nog toe wat ups en downs gekend in het kampioenschap, maar wil daar dit weekend met Frédéric Vervisch, Mathieu Detry en Gregory Servais komaf mee maken. Al moeten zij opboksen tegen onder meer de Ferrari's van Kessel Racing en WTM by Rinaldi Racing, en natuurlijk ook de Audi van Scherer Sport PHX en de Mercedes van CP Racing.

In de 992 zien we dan weer Red Ant Racing met twee Porsche 911 GT3 Cup type 992's aan de start verschijnen. Al schijnt het licht vooral op de #903 op dit moment, die staat aan de leiding in de GT Trophy en in de 992-klasse. Daar vinden we Ayrton en Yannick Redant op terug, geflankeerd door Kobe de Breucker. De tweede wagen wordt dan weer bestuurd door Jimmy de Breucker, Michiel Haverans en Brent Verheyen.

Nu, voor dit evenement krijgen we niet alleen een wedstrijd over twaalf uur maar ook een kwalificatierace van zes uur de dag voordien. Een beetje een knipoog naar de F1 Sprintmanches die de laatste jaren ten tonele zijn verschenen. Daarom gaat men op vrijdagochtend om 9 uur eerst de standaard kwalificaties afwerken voor de kwalificatierace. Deze  begint om 13:30 uur en wordt zes uur later afgevlagd. De uitslag ervan bepaalt dan de startgrid voor de zaterdagrace die om 9 uur op gang wordt getrapt. Alles is live te volgen op het YouTube-kanaal van de 24H Series, onder begeleiding van Radio Le Mans.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 6 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H + 12H Estoril.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons