van der Horst

12H Estoril: WTM by Rinaldi Racing oppermachtig - podium voor Red Ant Racing

Podium 2023 Hankook 12H Estoril
Podium 2023 Hankook 12H Estoril
Het was al van vrijdag duidelijk dat de WTM by Rinaldi Racing Ferrari de te kloppen wagen zou worden tijdens de Hankook 12H Estoril en dat werd ook bevestigd in de races. Georg Weiss, Leonard Weiss, Torsten Kratz en Jochen Krumbach wonnen na 12 uur ook de hoofdrace met vlag en wimpel. Voor Haas RT werd dit niet de race waar men op hoopte met een opgave, terwijl Red Ant Racing zowel op als net naast het podium kwam te staan.
  • Hamofa Performance
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Nee, dit was niet het weekend van de Haas RT Audi. De openingsuren begonnen nochtans goed voor Frédéric Vervisch, Mathieu Detry en Gregory Servais. Het trio kon zelfs de leiding nemen, maar naarmate de race vorderde ging het bergaf. Eerst door problemen als gevolg van schade die ze vrijdag opliepen, gevolgd door een opgave op twee uur van het einde door een probleem met de versnellingsbak. Gelukkig scoren zij nog de punten van de zesde plaats in de klasse. In de uitslag kon de Scherer Sport PHX Audi wel naar de tweede plaats klimmen om op anderhalve minuut te eindigen van de winnende Ferrari,  de Audi bleef wel de Ferrari van Kessel Racing voor.

In de 992-klasse leek het uit te draaien op een duel tussen Wili Motorsport by Ebimotors en Red Camel-Jordans.nl, maar deze laatste zag de kansen op winst een deuk krijgen nadat men extra tijd verloor tijdens een geplande wissel van de remmen. Het werd nog spannend voor de familie Breukers, want de Red Ant Racing #903 van Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker naderde met rasse schreden, om uiteindelijk op anderhalve tel te stranden van de tweede plek. De #904 van Brent Verheyen, Michiel Haverans en Jimmy de Breucker eindigde net naast het podium op vijf ronden achterstand van de zusterwagen. Hiermee blijft de #903 nog steeds aan de leiding in het Europees kampioenschap.

Normaliter zouden een aantal wagens volgend weekend deelnemen aan de allereerste Hankook 6H Vila Real, maar deze wedstrijd lijkt geschrapt te zijn, waardoor de eerstvolgende wedstrijd pas half september is. De Hankook 24H Barcelona wordt tevens de finale van het Europees seizoen. 

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 9 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H + 12H Estoril.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons