van der Horst

12H Estoril: WTM by Rinaldi Racing voorop in Ferrari 1-2 in kwalificatierace

WTM by Rinaldi Racing - Ferrari 296 GT3
WTM by Rinaldi Racing - Ferrari 296 GT3
Voor het eerst in de 24H Series powered by Hankook werd er een kwalificatierace afgewerkt die de polepositie bepaalt voor de Hankook 12H Estoril. Na een sterke kwalificatie voor deze race, eindigde de WTM by Rinaldi Racing Ferrari als eerste na zes uur wedstrijd. Aan de meet hadden Georg Weiss, Leonard Weiss, Jochen Krumbach en Torsten Kratz bijna twee minuten voorsprong op de Haas RT Audi, die uiteindelijk na een penalty als derde geklasseerd werd.
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
De Haas RT Audi van Frédéric Vervisch, Mathieu Detry en Gregory Servais was de enige die de WTM by Rinaldi Racing Ferrari kon bedreigen. Uiteindelijk wachtte onze landgenoten nog een serieuze lijdensweg; door een lekke band verloor men twee ronden en kreeg men nog eens een penalty van 42 seconden. Het Antigua en Barbudaans team rechtte wel de rug om alsnog als tweede over de meet te komen, maar door de penalty valt het trio terug naar plaats drie, achter de Kessel Racing Ferrari. De CP Racing Mercedes en E2P Racing Porsche vervolledigden de top vijf.

Start 2023 Hankook 6H Estoril Qualifying Race
Start 2023 Hankook 6H Estoril Qualifying Race
In de 992-klasse was het Red Camel-Jordans.nl van de familie Breukers en Fabian Danz die overtuigend won. Zij hadden 38 seconden voorsprong op het exemplaar van Wili Motorsport by Ebimotors. Derde over de meet kwam de #903 Red Ant Racing van Yannick en Ayrton Redant en Kobe de Breucker, zij het op een ronde achterstand. De tweede wagen van Michiel Haverans, Jimmy de Breucker en Brent Verheyen eindigde als vierde in klasse. Vandaag staat de twaalf uren op het progamma. Deze start om 9 uur en ziet de finishvlag om 21 uur.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 8 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H + 12H Estoril.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons