van der Horst

12H Hockenheim: 31 deelnemers aan de start

Start 2020 Hankook 16H Hockenheim
Start 2020 Hankook 16H Hockenheim
Voor de vierde manche van de 24H Series trekt Creventic richting de Hockenheimring voor de 12H Hockenheim. Vorig seizoen kwam dit circuit last-minute op de kalender na de vele verschuivingen door de coronapandemie, toen nog als een race over maar liefst zestien uur. Dit seizoen kreeg het Duitse circuit al snel een plek op de kalender en zal de race vier uur minder lang duren en opgesplitst worden in twee races, één op zaterdag en één op zondag. Verdeeld over zowel de GT- als TCE-divisie zullen er 31 wagens aan de start verschijnen. Bij de rijders zien we een aantal Belgen.
  • Shopa
In de topklasse zullen er negen GT3's aan de start verschijnen, waarbij er ook een Belg op de deelnemerslijst prijkt. Zo zal Pierre-Yves Paque het stuur delen met Martin Lechmann op de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS. Toch wordt het weer uitkijken naar een duel tussen Middle Cap Racing with Scuderia Praha en Herberth Motorsport, al wordt het toch wel anders dan in Mugello en Paul Ricard. Het Duitse team komt namelijk niet met de vertrouwde Porsche, maar een nieuwe Ferrari 488 GTE Evo. Hiermee zullen de twee teams dus de strijd aangaan met gelijke wapens.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
In de GT4-klasse komen er maar twee wagens aan de start, maar het wordt wel een nieuw duel tussen PROsport Racing Aston Martin en de ST Racing BMW. Als vanouds zullen Nico Verdonck en Rodrigue Gillion de Britse GT4 besturen en dat na hun podiums afgelopen weekend in de GT Cup Open.

AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
Voor het overige zullen in de TCR-klasse zes wagens uitkomen, waaronder de AC Motorsport Audi RS 3 LMS TCR. Stéphane Perrin en Matthieu Detry krijgen met de Duitser Stefan Wieninger een nieuwe teamgenoot.Zoals steeds wordt de race opgedeeld in twee delen en daartussen zullen zowel de Supercar Challenge als het Belcar Endurance Championship hun wedstrijden afwerken in het nevenprogramma.. Na de kwalificaties op zaterdagochtend zal het eerste deel van de wedstrijd op zaterdag plaatsvinden van 13:30 uur tot 20:00 uur. Het tweede deel zal op gang getrokken worden zondag vanaf 14:30 uur om dan om vijf en half uur later de winnaar te kennen. Alles zal live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van de organisatie met commentaar van Radio Le Mans. 

Foto's: 24H Series powered by Hankook & AC MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op woensdag 19 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons