van der Horst

12H Hockenheim: Car Collection Motorsport aan kop - twee en drie voor Red Ant Racing

Start 2022 24H Series Hankook 12H Hockenheim deel 1
Start 2022 24H Series Hankook 12H Hockenheim deel 1
Halfweg de Hankook 12H Hockenheim is het Car Collection Motorsport dat de leiding in handen heeft. Nochtans lag de polesittende Audi niet constant op kop, want er waren momenten dat de wagen zelfs afgleed tot plaats vijf, om uiteindelijk op het einde van zaterdag toch op kop te eindigen. Johannes Kirchhoff, Gustav Edelhoff en Elmar Grimm krijgen op de eerste lijn het gezelschap van de CP Racing Mercedes, terwijl de JUTA Racing en Phoenix Racing Audi's al op een ronde volgen.
Onderussen heeft in de 992-klasse de Red Camel-Jordans.nl Porsche 911 GT3 Cup (992) de leiding overgenomen. De familie Breukers kon zelfs even van de algemene leiding proeven, maar zakte naarmate de race vorderde terug naar een vijfde plaats. Wel hebben zij een ronde voorsprong op de Red Ant Racing Porsche van Philippe Wils, Sam Dejonghe en Tom Boonen, terwijl de tweede wagen van de familie Redant op drie ronden volgt. Vooral deze laatste wagen reed constant op een tweede plaats, totdat een lekke band in de laatste 45 minuten veel tijd kostte.

Ook Xwift Racing Events doet het goed tot nu toe. Steven Dewulf, Tim de Borlé en Pieter Denys konden de eerste dag afsluiten als leider in de TCX-klasse en vierde algemeen in TCE. Omdat hun naaste concurrenten al vrij vroeg in de problemen kwamen, ligt een overwinning normaal gezien zonder problemen in het verschiet. Vanmiddag gaat het tweede deel van start en om 19:55 uur weten wie de nieuwe winnaar is van de Hankook 12H Hockenheim.

Foto: 24H Series powered by Hankook  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons