van der Horst

12H Hockenheim: Car Collection Motorsport op pole - top vijf voor Red Ant Racing

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Duitsland staat dit weekend de Hankook 12H Hockenheim op het programma, overigens de laatste 12-uursrace alvorens men vanaf de zomer overschakelt naar het format van 24 uren. Er staan 25 wagens aan de startnen het is thuisploeg Car Collection Motorsport dat vanaf de pole gaat starten. Het Duitse team was met hun Audi gemiddeld sneller dan de JUTA Racing Audi en de CP Racing Mercedes. Ook opmerkelijk was de prestatie van de familie Redant. Zij behaalden de pole in de 992-klasse en starten vanmiddag vanaf een vierde plaats algemeen.
  • De Swert Opticiens
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS GT3 EVO2
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS GT3 EVO2
Opmerkelijk ook is dat de pole naar een GT3 is gegaan die in de AM-klasse zit. Johannes Kirchhoff, Gustav Edelhoff en Elmar Grimm zijn vaste waarden in het kampioenschap en na een sterke kwalificatie was het trio twee tienden sneller dan het Litouwse JUTA Racing van Adomavicus/Navikauskas/Gelizinis. Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster, die de race in Spa nog kleurden, bleven wel niet ver achter. Dat terwijl Bert, Ayrton en Yannick Redant zich met hun Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup (992) naar de vierde plaats hesen, voor de Lamborghini Huracan Super Trofeo van Leipert Motorsport. Het leverde het trio logischerwijs ook de pole op in de 992-klasse.

Xwift Racing - Ligier JS2 R
Xwift Racing - Ligier JS2 R
Nog bij de Belgen reden Philippe Wils, Tom Boonen en Sam Dejonghe met hun Red Ant Racing Porsche naar een elfde plaats algemeen en vierde in dezelfde 992-klasse. Ook Xwift Racing is weer van de partij met hun Ligier JS2 R. Steven De Wulf, Pieter Denys en Tim de Borlé reden naar de pole in de TCX-klasse en zullen als twintigste algemeen van start gaan. Vandaag worden de eerste 6 uur afgewerkt, die van start zullen gaan om 13:50 uur en live te zien zullen zijn op de mediakanalen van de organisatie.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheimring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons