van der Horst

12H Hockenheim: RedAnt Racing met gemend gevoel terug van Hockenheim

RedAnt Racing combineert dit seizoen meerdere programma’s en dit weekend was het alweer de beurt aan de derde Europese manche van de 24H Series. De deelnemers van de 24H Series trokken daarvoor naar Hockenheim in Duitsland, voor een klassieke wedstrijd van 12 uur gespreid over twee dagen. Red Ant Racing zette naar goede gewoonte twee Porsche 992 GT3 Cup in, voor Tom Boonen, Sam Dejonghe en Philippe Wils enerzijds en voor Ayrton, Yannick en Bert Redant anderzijds. Het eerste trio reed een zeer strakke race en tikte als zesde algemeen aan en als tweede in de klasse aan, terwijl vader en zonen Redant lange tijd uitzicht op de zege in de klasse hadden, maar een stukke cardan in de slotfase besliste daar anders over. De volgende opdracht in het internationale uithoudingskampioenschap is de 24 uur van Portimao op 9 en 10 juli in het zuiden van Portugal.
Met een vierde plaats op de startgrid te midden van de GT3’s verraste RedAnt Racing vriend en vijand op de omloop van Hockenheim. De broers Redant reden samen met hun vader naar een sterke tijd, goed voor de polepositie in de klasse, en op amper 1,3 seconden van de allersnelste tijd van de chronoritten. Tom Boonen, Sam Dejonghe en Philippe Wils tikten als vierde in de klasse aan en als elfde algemeen.
 
Bert Redant: “De kwalificaties waren zeer goed en wij waren zelf verrast met ons resultaat. Het gaf ook een boost aan het team om nog beter te doen en ik wil daarom ook ieder individueel teamlid bedanken voor de inzet van de voorbije maanden.”
 
Dubbel podium in de maak
 
De race zelf verliep in de eerste fase voorspoedig, met een tweede en derde plaats voor de beide Porsche 992 GT3 Cup, “maar al op het einde van de eerste racehelft, merkten we vet in een velg van onze wagen op”, aldus teammanager Bert Redant. “Dat was dus afkomstig van een cardan en het is dat onderdeel dat het op een tweetal uur van het einde heeft begeven. We vochten toen voor de zege en ik denk dat die er ook had ingezeten. Gezien we meer dan 50% van de afstand hadden afgelegd, waren de punten dus zeker en hebben we de race niet meer verdergezet.”
 
Ondertussen reden Tom Boonen, Sam Dejonghe en Philippe Wils een sterke race die ze als tweede in de klasse afsloten. “Met een heel mooie prestatie ook van Tom en Philippe, naast Sam, want ze deden dit als team.”
 
De volgende opdracht van het team is de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op 11 en 12 juni op Circuit Zolder. 

Red Ant Racing  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons