van der Horst

12H Hockenheim: Scuderia Praha Ferrari leidt nipt voor de Haegeli by T2 Racing Porsche

Haegeli by T2 Racing - Porsche 911 GT3 R
Haegeli by T2 Racing - Porsche 911 GT3 R
De 12H Hockenheim worden in twee delen afgewerkt, één race met een duur van 6u30 op zaterdag en één race over 5u30 op zondag. Na de zaterdagrace leidt de MiddleCap Racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 (Matúš Výboh/Josef Král/Dennis Waszek), maar de Italiaanse bolide heeft slechts 41 seconden voorsprong op de Haegeli by T2 Racing Porsche 911 GT3 R (Pieder Decurtins/Manuel Lauck/Marc Basseng) en ook de Leipert Motorsport Lamborghini Huracán GT3 Evo (Brendon Leitch/Tyler Cooke/Fidel Leib/Seb Morris) ligt nog in dezelfde ronde.
Start 12H Hockenheim 2021
Start 12H Hockenheim 2021
De MiddleCap Racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 had een kleine voorsprong opgebouwd maar een verlies van 42 seconden bij een pitstop maakte dat de directe achtervolgers weer aansluiting vonden met de Ferrari. Op één ronde volgt nu de CP Racing Mercedes-AMG GT3 (Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Shane Lewis) op de vierde plaats. De Rutronik Racing by TECE Audi R8 LMS GT3 (Michael Doppelmayr/Pierre Kaffer/Elia Erhart/Swen Herberger) moest een extra pitstop afwerken en bezet nu de vijfde plaats.

AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS 3 LMS TCR
In de GT4-klasse leidt de ST Racing BMW M4 GT4 (Samantha Tan/Chandler Hull/Jon Miller/Nick Wittmer), de PROsport Racing Aston Martin Vantage AMR GT4 van Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en Kurt Hensen is nog steeds in de race maar de wagen verloor al vroeg in de race tijd met een oververhitte rem. In de TCE-klasse leek de AC Motorsport Audi RS3 LMS (Stéphane Perrin/Mathieu Detry/Stefan Wieninger) op de zege in het eerste deel van de race af te stevenen, maar remproblemen maakten dat de Audi nipt de leiding moest overlaten aan de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf GTi TCR DSG (Constantin Kletzer/Jasmin Preisig/Emil Heyerdahl).

Foto's: Hankook 24H Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zaterdag 22 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons