van der Horst

12H Hockenheim: twee op een rij voor Phoenix Racing - podium voor Red Ant Racing

Phoenix Racing - Audi R8 LMS Evo II
Phoenix Racing - Audi R8 LMS Evo II
Hoewel Phoenix Racing het eerste deel van de Hankook 12H Hockenheim pas als vierde afsloot met een ronde achterstand op de koploper, konden Michael Doppelmayr, Pierre Kaffer, Elia Erhart en Swen Herberger in het tweede deel van de wedstrijd, het tij keren. Aan de meet had het kwartet twee ronden voorsprong op de Car Collection Motorsport Audi. JUTA Racing eindigde als derde met de vorige generatie van de Audi. Langs Belgische zijde was er tweemaal feest voor zowel Red Ant Racing als voor Xwift Racing Events.
Net zoals in Spa werkte Phoenix Racing een perfecte strategie af in Hockenheim. Nadat ze tijdens het tweede deel van de race hun ronde achterstand konden wegwerken, was het een welgetimede code 60 die hen de overwinning opleverde. Car Collection Motorsport, met Kirchhoff/Edelhoff/Grimm, moest tevreden zijn met de tweede plaats, maar pakte de winst in de GT3-AM klasse. JUTA Racing met Adomavicius/Gelzinis/Gelzinis hadden nog technische problemen op zondag, maar konden uiteindelijk nog de derde plaats, en klassewinst in GT3 behalen.

Xwift Racing Events - Ligier JS2
Xwift Racing Events - Ligier JS2
In de 992-klasse ging de overwinning naar Red Camel-Jordans.nl. De familie Breukers kreeg wel een drukke zondag voor de boeg, maar behield toch een voorsprong op de Red Ant Racing Porsche van Philippe Wils, Tom Boonen en Sam Dejonghe. De tweede wagen van Red Ant Racing, bestuurd door de familie Redant, had meer pech. Nochtans waren zij in strijd voor de klassewinst, maar een gebroken aandrijfas zorgde ervoor dat op een uur van het einde zij de handdoek in de ring moesten werpen.  Xwift Racing Events stevende af op de zege in de TCX-klasse, maar haalde de eindmeet niet. Pieter Denys, Tim de Borlé en Steven Dewulf waren al vrij zeker van winst na de opgave van hun naaste concurrenten, maar ook hun dag werd ingekort. Na problemen met de versnellingsbak moest men de wagen parkeren, maar gezien zij genoeg ronden hadden afgelegd, werden zij alsnog geklasseerd.

Foto's: 24H Series powered by Hankook   • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons