van der Horst

12H Hungaroring: Herberth Motorsport leidt na de eerste twee uur

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport heeft na twee uur vol actie de leiding in de Hankook 12H HUNGARY 2021 in handen.
De Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Alfred Renauer) is een van in totaal drie verschillende GT-auto’s die tot dusver bij de Hankook 12H HUNGORY aan de leiding gereden hebben, hoewel een aanrijding bij de start voor tijdverlies zorgde. De MP RacingMercedes-AMG GT3 (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Corinna Gostner) kwam vanaf de derde startplaats zeer goed weg en reed in de eerste bocht al naast de beide Herberth-auto’s, maar gleed toen tegen de Porsche met het startnummer 91 aan. Ondanks schade aan de carrosserie vond Ralf Bohn vlot weer de snelheid en passeerde eerst de HerberthPorsche met het startnummer 92 voor de tweede plaats en vervolgens de goed gestartete CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) en nam zo de leiding over.

Bij de tankstop tijdens de eerste code-60-fase in de race verloor de nummer 91-Porsche tijd en moest weer opklimmen. Toen de CP Racing-Mercedes tegen het einde van het eerste uur kort van de baan raakte, maakte dat de opgave voor Bohn aanmerkelijk eenvoudiger. Door deze zeldzame fout van Charles Espenlaub kwam de Porsche weer aan de leiding en hield vervolgens die positie vast.

In de eerste twee uur van de race werden al 63 ronden op de 4,381 kilometer lange Hungaroring gereden.

“Ik wilde vrij baan in de eerste bocht, maar zoals iedereen kon zien, pate het anders uit”, zei Ralf Bohn tegen Lukas Gajewski van radiolemans.com. “Ik had een klein probleem aan de achterkant en heb daarna brandstof gespaard, maar alles is in orde. We weten nog niet precies wie er morgern gaat starten, maar mijn wens is dezelfde: vrij baan in de eerste bocht.”

De
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS EVO2
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS EVO2
(#500, Martin Rump / Martin Lechmann / Nathanaël Berthon), die na de Hankook 24H BARCELONA van vorige maand voor de tweede keer dit jaar aan een race van de 24H SERIES deelneemt, kende vanaf de elfde plaats op de grid een zeer sterke start, klom op naar de vierde plaats en kon in de beginfase zelfs het Herberth Motorsport-team onder druk zetten in de strijd om de leiding. Bij de finish na het eerste gedeelte van de race had de Audi slechts vier seconden achterstand. CP Racing heeft nog steeds de derde plaats in handen.

De tweede Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#92, Jürgen Häring / Bobby Gonzales / Marco Seefried / Daniel Allemann) had eerder in de middag tijdens de kwalificatie voor de derde keer dit seizoen de pole-position voor het Beierse team behaald, maar viel in de race terug naar de vierde plaats. Dankzij voorbeeldig teamwork verminderde de leidende Porsche met het startnummer 91 in de slotfase het tempo met bijna 15 seconden per ronde, zodat de zusterauto met het nummer 92 voor de herstart van morgen in dezelfde ronde zou blijven. De Rutronik Racing by TECE Audi R8 LMS GT3 (#18, Michael Doppelmayr / Pierre Kaffer / Swen Herberger) completeert na een probleemloze race de top vijf in het algemeen klassement.

Dankzij JR Motorsport (#2, Ted van Vliet / Ruud Olij / Bas Schouten) staat er dit weekeinde op de Hungaroring voor het eerst ook een BMW M6 GT3 aan de start in de 24H SERIES. Dit team heeft de zesde plaats in handen, voor de BMW M4 van ST Racing (#438, Samantha Tan / Chandler Hull / Jon Miller), die de GT4-klasse aanvoert. Na flinke schade door de aanrijding in de beginfase rijdt MP Racing op de zevende plaats. Ondanks een kleine excursie van Fabrizio Broggi inclusief licht contact met de vangrails bezet de leider in de 991-klasse, Willi Motorsport by Ebimotors Porsche 911 GT3 Cup (#955, Fabrizio Broggi / Sergiu Nicolae / Sabino de Castro) de negende plaats in het algemeen klassement.

De RD Signs racing team-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#720, Audrius Butkevicius / Nicola Michelon / Paulius Paskevicius) viel door pitstops uit de top tien, maar leidt in de GTX-klasse. De naaste concurrenten in de Vortex V8-Vortex 1.0 (#701, Philippe Bonnel / Gilles Courtois / Nicolas Nobs) hebben vanwege problemen met de elektronica al een uur in de pits verloren.

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - VW Golf GTi TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - VW Golf GTi TCR
Na een reeks van TCE-pitstops kort voor de nachtelijke pauze leidt de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR DSG (#1, Constantin Kletzer / Lukasz Stolarcyk / Emil Heyerdahl / Fabian Danz) nu in de divisie, zij het met slechts 90 seconden voorsprong op de zusterauto (#112, Miloš Pavlović / Christoph Lenz / Jasmin Preisig / Emil Heyerdahl). De laatstgenoemde auto had eerder de pole-position in de TCE-divisie veroverd.

Red Camel-Jordans.nl (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers / Rik Breukers) had met de Audi RS 3 LMS lange tijd de leiding in handen en rijdt momenteel op de derde plaats in de klasse, voor titelrivaal AC Motorsport (#188, Stéphane Perrin / Mathieu Detry), eveneens met Audi. Alle vier de auto’s in de TCRklasse starten morgen in dezelfde ronde.

Na een sterk optreden bezet de Munckhof Racing-BMW M4 GTR (#210, Eric van den Munckhof / Marco Poland) de vijfde plaats.

Na de nachtelijke pauze worden de Hankook 12H HUNGARY 2021 morgen om 8.30 uur lokale tijd voortgezet, dan zonder onderbreking tot aan de finish om 18.30 uur. Een livestream met commentaar van radiolemans.com is beschikbaar via het YouTube-kanaal van de 24H SERIES. Regelmatige updates zijn er ook op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

Hankook 24H Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 2 oktober 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons