van der Horst

12H Hungary: Christiaan Frankenhout zet Hofor-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 op pole

12H Hungary 2014
12H Hungary 2014
Tot dusver was de 4,381 kilometer lange Hungaroring onbekend terrein voor de Nederlandse coureur Christiaan Frankenhout, maar dat weerhield hem er geenszins van om de Hofor Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#1, Kroll/Heyer/Frankenhout/Eggimann) op pole-position te zetten voor de Hankook 12H HUNGARY van morgen. Tijdens de kwalificatie kwam Frankenhout tot een snelste rondetijd van 1:46,787 minuten, waarmee hij 0,419 seconden sneller was dan de Duitser Lance-David Arnold in de SPS automotive performance-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#4, Pierburg/Müller/Arnold). Daarmee staan er twee Mercedes-Benz-klantenteams op de eerste startrij van de twaalf-uursrace, die morgen om 8.00 uur start. De best geklasseerde niet-Mercedes is de Porsche 997 GT3-R van Stadler Motorsport (#20, Amstutz/M. Ineichen/R. Ineichen) op de derde plaats algemeen.
  • LTF
Lance-David Arnold, een officiële ‘Customer Sports Pool Driver’ van AMG, de sportdivisie van Mercedes-Benz, voerde lange tijd de ranglijst aan, nadat hij al vroeg in de anderhalf uur durende kwalificatie een snelle rondetijd had neergezet. Acht minuten voor het einde opende Christiaan Frankenhout de aanval en reed als eerste een tijd onder de 1:47 minuten. Arnold probeerde daar nog onder te komen, maar slaagde daarin niet, zodat Frankenhout bovenaan eindigde. “Ik rijd hier voor het eerst en ik had wat tijd nodig om aan het circuit te wennen”, verklaarde Frankenhout. “Het is zeker technischer dan het er op de televisie uitziet. We hebben gedurende de hele sessie constant veranderingen aan de afstelling van de auto doorgevoerd en onze laatste poging was succesvol. Ik ben blij dat het gelukt is, vooral omdat Lance een vroegere teamgenoot van mij is. Er is dus een soort van vriendschappelijke competitie tussen ons. Natuurlijk is het altijd mooi om op pole te staan, maar we weten allemaal dat de startplaats bij een lange-afstansrace niet al teveel betekent. Twaalf uren zijn een lange tijd, er kan veel gebeuren.”

De Duitser Lukas Schreier, die normaal in de Duitse Porsche Carrera Cup racet, behaalde met de Porsche 997 Cup-auto van het Oostenrijkse team ZaWotec Racing (#8, Uckermann/Daum/Schreier) in een tijd van 1:50.955 minuten de pole-position in de klasse SP2. De ervaren Belgische coureur Vincent Radermecker zette de Peugeot 208 GTi van het Franse Team Altran (#18, Radermecker/Palette/Roman) met een tijd van 1:58.224 minuten op pole in de klasse A5. De Brit Tom Onslow-Cole, een vroegere deelnemer uit het Brits toerwagenkampioenschap, was met de KPM Racing-Volkswagen Golf (#38, Onslow-Cole/White/Edwards) in een tijd van 2:04,837 minuten de snelste in de D1-klasse.   

De race start op zaterdag 4 oktober om 8.00 uur en eindigt om 20.00 uur. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd. Live-timing, foto’s en video’s zijn te vinden via live.24hseries.com. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSeries) en Facebok (24H Series). Op een later tijdstip zendt Motors TV een 24 minuten durende samenvatting van de race uit. Nadere informatie over de Hankook 12H HUNGARY en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 3 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Hungary.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons