van der Horst

12H Hungary: Strijd tussen Mercedes en Porsche voor de leiding

12H Hungary 2014
12H Hungary 2014
Twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s en een Porsche 997 GT3-R zijn in een flinke strijd om de leiding in het algemeen klassement na twee uren in de Hankook 12H HUNGARY. Bij de start van de race om acht uur vanmorgen voerde pole-sitter Christiaan Frankenhout met de Hofor Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#1, Kroll/Heyer/Frankenhout/Eggimann) het veld aan, maar bij het uitkomen van de eerste bocht kwam de Duitser Lance-David Arnold met de SPS automotive performance-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#4, Pierburg/Müller/Arnold) beter weg en nam de leiding over.
  • STX Motorhomes
Na de eerste serie pitstops na iets meer dan een uur kwam de Stadler Motorsport-Porsche (#20, Amstutz/M. Ineichen/R. Ineichen) op de eerste plaats en hield die vervolgens vast.    

Achter de Duitse sportwagens in de strijd om de algehele leiding in de race en de posities in de klasse A6 voert de Porsche 997 Cup-auto van het Oostenrijkse team ZaWotec Racing (#8, Uckermann/Daum/Schreier)  de SP2-klasse aan als vierde algemeen, met de MARC Cars Australia-MARC Focus GTC silhouet-auto (#48, McLeod/Kaye/Kassulke) op de tweede plaats en de SPS automotive performance-Porsche 991 Cup (#7, Moodley/Maharaj/Jarvis) als derde in de klasse.   

In de klasse A5 was er gedurende de eerste 30 minuten een fraaie strijd om de leiding tussen de pole-winnende Team Altran-Peugeot 208 GTi (#18, Radermecker/Palette/Roman) en de Rimo-BMW 335 D (#41, Blazulionis/Vitkauskas/Samultis), waarbij de BMW van het Litouwse team de leiding pakte en voor het grootste deel van de eerste twee uur deze positie vasthield. De tweede Peugeot van het Team Altran (#19, Rostan/Niederhauser/Ogay) is derde in de klasse.     

Voor het Deense team HM Motorsport was de leiding in de klasse D1 in de beginfase van de race met de Peugeot RCZ (#32, J.H. Hansen/J.E. Hansen/Hagedorn) een fraaie beloning voor het harde werk om de auto weer te repareren na een ongeval tijdens de vrije training van gisteren. Later viel de Peugeot echter weer terug als gevolg van een te hoge motortemperatuur. Daarmee kwam de leiding in de klasse in handen van de KPM Racing-Volkswagen Golf (#38, Onslow-Cole/White/Edwards), gevolgd door de Red Camel-Jordans.nl-SEAT (#37, Kresnik/Puth/R. Breukers) en de Kaukas-Volkswagen Golf (#36, Ivanovas/Giknius/Vilkas/Ambrazevicius).    

Live-timing, foto’s en video’s zijn te vinden via live.24hseries.com. Er zijn ook regelmatige updates via Twitter (@24HSeries) en Facebok (24H Series). Op een later tijdstip zendt Motors TV een 24 minuten durende samenvatting van de race uit. Nadere informatie over de Hankook 12H HUNGARY en de andere evenementen van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 4 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Hungary.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons