van der Horst

12h Hungary: zestien wagens op de grid

12H Hungaroring 2014
12H Hungaroring 2014
Na een pauze van een kleine maand komt de 24H Series dit weekend terug in actie. Normaal had de Nederlandse organisatie moeten vertoeven onder de Siciliaanse zon, maar door onzekerheden betreffende de organisatie aldaar, trekt men naar het oosten van Europa, meer bepaald Hongarije. Op de Hungaroring staat er een race van twaalf uur, verdeeld over twee dagen, op het menu en er zullen zestien wagens aanwezig zijn.
  • St. Paul
Zoals gewoonlijk is de GT3-klasse het beste gevuld en natuurlijk is vaste waarde Herberth Motorsport de topfavoriet dit weekend. Zoals tijdens de vorige wedstrijden zetten zij twee Porsche's in. Qua tegenstand moeten zij opboksen tegen een enkele Audi, twee Mercedessen en een BMW, die gerund wordt door JR Motorsport. Voor het overige in de GT-klasse zal de Vortex 1.0 nog het meest in het oog springen, terwijl Car Collection Motorsport voor een tweede maal de Audi R8 LMS Evo2 mag testen, na een geslaagd debuut in de 24 uur in Barcelona.

Bij de TCR's zullen er minder wagens op de baan verschijnen, toch zijn het de vaste namen die aanwezig zijn. Zo ook AC Motorsport, dat ditmaal alleen Stéphane Perrin en Mathieu Detry de volledige race laat rijden. Gezien het lage aantal deelnemers zal er op zaterdagmiddag een gezamelijke kwalificatiesessie zijn, terwijl de race iets meer dan een uur later, om 16.30 uur, van start gaat. Na de eerste twee uur gaan de wagens in parc fermé, om dan vanaf 8:30 uur op zondagochtend de overige tien uur af te werken. Alles is live te volgen op de verschillende mediakanalen van de organisatie.

Foto: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op woensdag 29 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hungary.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons