van der Horst

12H Imola: 24H SERIES powered by Hankook keert terug naar Italië

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Italië is een van de landen van Europa waar de bevolking de passie voor auto’s en autosport koestert. Daarom is het niet meer dan logisch dat de 24H SERIES powered by Hankook terugkeert naar dit prachtige land, na de race op Mugello van eerder dit jaar. Nu is de regio Emilia Romagna het doel voor de Hankook 12H IMOLA van dit weekeinde (30 juni-1 juli), de vijfde race van het lopende seizoen. In totaal worden 40 auto’s en teams en rijders van 24 verschillende nationaliteiten verwacht voor de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, een nieuwe locatie op de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook, maar een circuit met een lange historie in de auto- en motorsport.
GP Extreme - Renault RS01 FGT3
GP Extreme - Renault RS01 FGT3
Natuurlijk is Imola de spirituele thuisbasis van de Italiaanse supercars, want de ‘Terra di Motoroi’, met het hoofdkwartier van Ferrari in Maranello en de Lamborghinifabriek in Sant’Agata Bolognese is niet ver weg. Beide merken zijn vertegenwoordigd in het deelnemersveld van de Hankook 12H IMOLA. Het Tsjechische team Scuderia Praha, dat dit jaar de Hankook 12H MUGELLO won, zet de vertrouwde Ferrari 488 GT3 in, terwijl Lamborghini via het Duitse team Leipert Motorsport en het Oostenrijkse GRT Grasser Racing Team aanwezig is. In de klasse A6 krijgen ze te maken met sterke tegenstand, vooral van het Duitse Porsche-team Herberth Motorsport. Het team van de gebroeders Renauer, dat dit jaar al drie races in de 24H SERIES powered by Hankook won, heeft in Italië nog wat goed te maken, want een technisch probleem stond succes op Mugello in de weg. Andere teams in de klasse A6, die is opgedeeld in de subdivisies Pro en Am, brengen Mercedes-AMG GT3, Porsche 991 GT3 R, Renault RS01 FGT3 en Audi R8 LMS aan de start.
 
VDS Racing Adventures - MARC Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Focus V8
De Porsche 991-klasse telt vijf inschrijvingen, terwijl er nog eens zes Porsche Cup-auto’s uitkomen in de klasse SP2, samen met een MARC Focus V8, een BMW M3, een GC Automobile en een Audi TTRS. De klasse SP3-GT4 bestaat uit drie auto’s, een Porsche en twee Ginetta’s. De TCR-toerwagenklasse omvat twee SEATs Leon, twee Audi’s RS 3 LMS en drie Peugeot 308 Racing Cup-auto’s. Twee auto’s in de klasse A2, een Renault Clio en een Toyota GT86, completeren het veld. Een aantal teams beleeft in Imola zijn debuut in de 24H SERIES powered by Hankook; het Duitse MDC Sports in de klasse A6, RScar Motorsport uit Rusland en Brookspeed International Motorsport uit Groot-Brittannië in de klasse SP3-GT4. In de laatstgenoemde klasse komt ook het Team Africa Le Mans uit Zuid-Afrika in actie, waarbij Jan Lammers, winnaar van de 24 Uur van Le Mans, en de Zuid-Afrikaanse autosportlegende Sarel van der Merwe deel uitmaken van de rijdersbezetting. 
 
Hankook 12H IMOLA
Hankook 12H IMOLA
In het algemeen GT-teamklassement van de 24H SERIES powered by Hankook staan het Zwitserse Hofor Racing en het Duitse PROsport Performance gedeeld aan de leiding, beide met 92 punten. De rijders van beide teams, Kenneth Heyer, Roland Eggimann, Michael en Chantal Kroll en Christiaan Frankenhout namens Hofor Racing en Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster voor PROsport Performance, gaan aan kop in het algemeen rijdersklassement. Chantal Kroll is op weg naar het verdedigen van haar Ladies’ Cup-titel in de 24H SERIES, terwijl Max Edelhoff het rookie-klassement aanvoert.
 
Op donderdag 29 juni hebben rijders de mogelijkheid, tijdens ‘rent-a-car rides’ en optionele privétests het circuit te leren kennen. Op vrijdag 30 juni vindt van 9.45 tot 11.15 uur de vrije training plaats, gevolgd door de kwalificatie van 11.30 tot 12.30 uur. Het eerste deel van de race wordt gehouden op vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur, waarna ‘interventie’-regels van toepassing zijn. De herstart is op zaterdag om 11.00 uur, de finish volgt om 19.00 uur.
 
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Hankook is de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. Panta racing fuels is de officiële brandstofleverancier. BRM is partner van de tijdwaarneming en stelt de trofeeën voor de prijsuitreiking ter beschikking. SPAA05 levert LED-display’s voor alle auto’s die de positie in de race weergeven. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock: Stand21 voor racekleding, DRD international voor stickers, Global Crave voor versgeperst sinaasappelsap en Speedcom voor radioapparatuur en ondersteuning.
 
Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com. 

--- Tijdschema Hankook 12H IMOLA (PDF) ---
--- Voorlopige inschrijvingslijst Hankook 12H IMOLA (PDF) ---

24H Series powered by Creventic pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 26 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Imola.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons