van der Horst

12H Imola: Meer dan 50 auto’s op de grid

Pitlane 12H Imola p/b Hankook
Pitlane 12H Imola p/b Hankook
Het seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook wordt voortgezet op een locatie die kan bogen op een lange traditie in de autosport. Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in het Italiaanse Imola is gastheer voor de tweede editie van de Hankook 12H IMOLA (24-26 mei 2018). De race op Imola omvat een interessante noviteit: voor de eerste maal is er sprake van twee startgroepen, een voor het GT-segment en een voor het TCE-segment. Er worden meer dan 50 auto’s aan de start verwacht bij het evenement, de derde ronde van het Europees kampioenschap in de 24H GT SERIES en het tweede evenement van het Europees kampioenschap in de 24H TCE SERIES, beide powered by Hankook.
Start 12H Imola
Start 12H Imola
Slechts een week na de Mille Miglia kunnen autoliefhebbers zich alweer verheugen op een mooi evenement in Italië in de vorm van de Hankook 12H IMOLA. Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari werd geopend in 1953 en vormde de locatie voor tal van Formule 1-Grands Prix. Het circuit bevindt zich in het hart van de regio Emilio Romagna, ook bekend als ‘terra di motori’ of ‘motor valley’. Hier hebben beroemde sportwagenmerken als Ferrari, Lamborghini, Maserati en Pagani hun thuisbasis, net als motorfabrikant Ducati. Ook bevinden zich enkele prachtige autocollecties in deze regio, en natuurlijk mogen ook de vele andere plezierige aspecten van Italië niet worden vergeten, van prachtige landschappen en aantrekkelijke steden tot de wereldberoemde keuken.  
 
Meer dan 50 auto’s aan de start verwacht
 
Startgrid 12H Imola
Startgrid 12H Imola
De voorlopige inschrijflijst voor de Hankook 12H IMOLA omvat 28 auto’s voor de 24H GT SERIES en 24 auto’s voor de TCE SERIES, opgeteld een totaal van 52 inschrijvingen. “En er is een uitstekende balans tussen GT’s en toerwagens”, zegt Peter Freij namens CREVENTIC, promotor en organisator van de serie. Voor de eerste maal is er sprake van afzonderlijke startgroepen voor de GT’s en de toerwagens. “We hadden in voorgaande races al aparte pole-positions voor beide groepen, maar nu zien we ook twee aparte ‘leading cars’ voor de formatieronden en twee racestarts: één voor de GT’s en één vor de toerwagens”, legt Freij uit.
In het GT-veld starten er in de klasse A6 diverse bekende teams met GT3auto’s van Audi, Ferrari, Mercedes-AMG en Porsche. Vorig jaar won het Duitse team Car Collection Motorsport de première van de Hankook 12H IMOLA en zorgde met de eerste algehele overwinning van een A6-Am-team in 2017 voor een verrassing. Het team staat ook ditmaal weer aan de start. De SPX-klasse bestaat uit een Lamborghini en een Porsche. Een spannende strijd mag worden verwacht in de 991-klasse, waarin niet minder dan elf Porsche Cup-auto’s zijn ingeschreven. Een MARC Focus en een BMW in de klasse SP2 alsmede een Mercedes, een Porsche en een Ginetta in de GT4klasse completeren het GT-veld.
 
TCR-klasse de grootste in het veld
 
TCR-klasse de grootste in het veld
TCR-klasse de grootste in het veld
Met 15 ingeschreven auto’s voert de TCR-klasse het toerwagenveld aan en is getalsmatig tevens de grootste klasse op de grid. Hier zijn de merken Audi, Cupra, Hyundai, Peugeot, SEAT en Volkswagen vertegenwoordigd. In de SP3-klasse strijden twee BMW’s met één Ginetta en de rest van het toerwagenveld bestaat uitsluitend uit BMW’s met één auto in de klasse A3 en drie BMW M235i Racing Cup-auto’s in de CUP1-klasse.
 
De eerste vier uren van de wedstrijd worden op vrijdag van 15.30 tot 19.30 uur verreden, gevolgd door de resterende acht uren op zaterdag van 11.30 tot 19.30 uur. De 7 Race Series is de officiële supportklasse van het evenement met een race op vrijdag en een wedstrijd op zaterdag. Het volledige tijdschema voor het evenement is te vinden op de website van de serie.
 
Gedurende het hele weekeinde is de actie op de baan te volgen via de livestreaming op de website van de serie onder www.24hseries.com en op het officiële YouTube-kanaal van de serie. De streaming is ook te vinden op Motortrend on Demand. Zoals gebruikelijk is het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans en IMSA Radio, ter plaatse voor het verzorgen van live-commentaar gedurende de tijdtraining, de avondtraining en de race. Er zijn regelmatige updates via Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Panta is de officiële brandstofleverancier. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van het circuit in Imola: DRD international voor pitbox-inrichting en wanden alsmede Speedcom voor radioapparatuur en ondersteuning, Aircharge, gespecialiseerd in draadloze mobiele oplaadproducten, en Circuitvanhout, dat de fraaie trofeeën voor de prijsuitreiking vervaardigd heeft. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 23 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons