van der Horst

12H Imola: Zege voor Car Collection Motorsport in actievolle race

Car Collection Motorsport -Audi R8 LMS
Car Collection Motorsport -Audi R8 LMS
De Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#32, Dimitri Parhofer / Max Edelhoff / Horst Felbermayr Jr. / Toni Forné) heeft de première van de Hankook 12H IMOLA gewonnen. Na 367 ronden op het 4,909 kilometer lange Autodromo Enzo e Dino Ferrari reed Toni Forné de Audi met het startnummer 32 over de eindstreep en behaalde daarmee niet alleen de eerste overwinning voor Car Collection Motorsport in de 24H SERIES powered by Hankook, maar ook de eerste zege voor een auto uit de A6-Am-klasse in 2017.
Start 12H Imola deel 2
Start 12H Imola deel 2
Met een achterstand van slechts 37 seconden eindigde de Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik / Josef Král) als tweede en won daarmee de A6-Pro-klasse. De Ferrari kwam net voor de Ram Racing-Mercedes-AMG GT3 (#30, Tom Onslow-Cole / Remon Leonard Vos) over de eindstreep, die na een fantastische strijd in de slotfase als derde algemeen eindigde. Daarachter werd de Forch Racing powered by Olimp-Porsche 991 GT3 R (#29, Zeljko Drmic / Patrick Eisemann / Robert Lukas) vierde en behaalde de laatste podiumplaats in de klasse A6-Pro.
 
Als zevende algemeen had tweede Car Collection Motorsport-Audi (#34 Johannes Dr. Kirchhoff / Gustav Edelhoff / Elmar Grimm / Ingo Vogler) zeven ronden achterstand op de auto met startnummer 32 en stelde daarmee het dubbele succes voor het Duitse team in de A6-Am-klasse. De MDC-Sports-Mercedes-AMG GT3 (#44, Manuel Zumstein / Adrian Zumstein / Philip Zumstein) werd 19e algemeen en derde in de A6-Am-klasse.
 
Podium 12H Imola
Podium 12H Imola
De overwinning in de 991-klasse was voor de PROsport Performance Porsche 991 Cup (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster), die twaalf ronden voorsprong had op zijn enige rivaal in de klasse, de MSG Motorsport Porsche 991 Cup (#92, Petar Matic / Philipp Schlegel / Martin Gasser / Boris Miljevic). Problemen voor de naaste rivalen van PROsport Performance in de kampioenschapsstand, het Mercedes-AMG GT3-team Hofor-Racing, betekent dat het Porsche-team met startnummer 85 in de GT-tussenstand aan de leiding gaat, terwijl de rijders Putman, Espenlaub en Foster aan kop gaan in het algemeen rijdersklassememt.
 
Verderop in het veld zegevierde de Porsche Lorient Racing-Porsche 991 Cup (#64, Philippe Polette / Frédéric Lelievre / Frédéric Ancel) in de SP2-klasse na een intense strijd met de VDS Racing Adventures-MARC Focus V8 (#58, Raphaël van der Straten / Thierry de Latre du Bosqueau / José Close) en de B2F compétition Porsche 991 Cup (#35, Benoit Fretin  / Bruno Fretin / Bruno Fretin / Michel Mitieus). Het laatstgenoemde team profiteerde van een naderhand opgelegde tijdstraf voor de APO Sport-Porsche 991 Cup (#80, Alex Osborne / Paul May), die oorspronkelijk minder dan twee seconden achter de MARC-Focus V8 met het startnummer 58 over de eindstreep was gekomen.
 
JR Motorsport-BMW E90 M3
JR Motorsport-BMW E90 M3
De JR Motorsport-BMW E90 M3 (#114, Martin Lanting / Bob Herber) behaalde een fel bevochten zege in der klasse SP3-GT4, net voor de pole-winnende Optimum Motorsport Ginetta G55 GT4 (#231, Adrian Barwick / Dan O'Brien / Julio Martini) en de Brookspeed International Motorsport-Porsche Cayman GT4 (#40, Rory Butcher / William Paul / Chase Owen). Ondanks deze uitslag blijft Optimum Motorsport aan de leiding in de SP3-GT4-klasse, voor JR Motorsport.
 
Een combinatie van hard racen en pech in de uit acht auto’s bestaande TCR-klasse resulteerde in de klassezege voor de the TTC Racing-Seat Leon TCR V2 DSG (#103, Daniel Schilliger / Fredy Suter / Klaus Kresnik) met 13 ronden voorsprong op de Team Altran-Peugeot 308 Racing Cup (#908, Michel Derue / Thierry Boyer / Jean-Charles Covarel). De SICL.com-Seat Leon Cup Racer (#120, Martin Byford / Ashley Woodman / Frank Pettitt) werd derde in de TCR-klasse.
 
Team Cooksport-Renault Clio Cup
Team Cooksport-Renault Clio Cup
In de klasse A2 tenslotte ging de overwinning naar de Team Cooksport-Renault Clio Cup (#172, Alex Sedgwick / Oliver Cook / Josh Cook / Adam Hatfield), gevolgd door het enige andere team in de klasse, de Endurance Team Romania-Toyota GT86 (#173, Sergiu Nicolae / Fabrizio Broggi / Viorel Nicolae). Met dit resultaat komt Team Cooksport tot op drie punten van het Team Eva Solo/K-Rejser in het A2-teamkampioenschap.
 
Over acht weken vindt de laatste race van de 24H SERIES powered by Hankook plaats, de Hankook 24H PORTIMAO, van 25 tot en met 27 augustus. Volgende week vindt echter al het volgende CREVENTIC-evenement in Italië plaats, de Hankook 24H MISANO als derde racer van de 24H TCE SERIES powered by Hankook. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series by Creventic
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons