van der Horst

12H Kuwait: 21 wagens voor de finale

Start 2021 Hankook 24H Barcelona
Start 2021 Hankook 24H Barcelona
Dit weekend staat de finale van de 24H Series powered by Hankook op het programma op een nieuw circuit: het Kuwait International Circuit. De manche werd uit noodzaak in het leven geroepen nadat Creventic besloot om geen tweede editie van de 24H Sebring te organiseren vanwege de hoge logistieke kosten. Voor het circuit uit Koeweit zal dit een eerste grote test zijn waarbij het 21 wagens mag verwelkomen voor de eerste internationale afspraak.
Voor de eerste uitstap richting Koeweit kan Creventic rekenen op 21 wagens, waarvan de rijdersbezettingen een mix zijn van internationale namen en piloten uit het Midden-Oosten. Bij de GT3's, de topklasse met vier wagens aan de start, verwachten we een gevecht tussen twee Porsche's. Een van die wagens komt uit voor Team GP-Elite, vooral bekend uit de verschillende Porsche Carrera Cups, met een volledig Nederlandse bezetting in de vorm van Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk en Daan van Kuijk. Zij zullen het opnemen tegen een team en line-up bestaande uit Koeweiti met Mohammad Al-Kazemi, Zaid Ashkanani en Ahmad Al-Ghanem, hoewel de wagen weliswaar door een Duits team gerund wordt.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Voor het overige komen er ook twee GT3's uit in de Am-klasse, waar CP Racing de voornaamste vaste waarde is met hun Mercedes-AMG GT3 Evo. Langs Belgische zijde is er wel inbreng, verdeeld over twee wagens. Geen Red Ant Racing voor de finale van het kampioenschap, maar wel Speed Lover by Rabdan. Het team zet zoals steeds een Porsche 911 GT3 Cup (992) in, waarbij Olivier Dons het gezelschap krijgt van Koeweiti's Saif Alameri en Saeed Almheiri. Tot slot is ook AC Motorsport nog van de partij met hun Audi RS3 LMS TCR, waarbij Stéphane Perrin, Matthieu Detry en James Kaye de line-up vormen. 

De kwalificaties vinden op donderdag plaats vanaf 13 uur in het gebruikelijke format, terwijl de race op vrijdag vanaf 10 uur van start gaat. 12 uur later kennen we dan de allereerste winnaar van de Hankook 12H Kuwait.

Foto's: Hankook 24H Series powered by Hankook - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op woensdag 30 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Kuwait.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons