van der Horst

12H Kuwait: CP Racing wint na dramatisch slot

Joe Foster, Charles Putman, Charles Espenlaub en Shane Lewis
Joe Foster, Charles Putman, Charles Espenlaub en Shane Lewis
De Hankook 12H Kuwait vormde het sluitstuk van dit seizoen voor de 24H Series powered by Hankook en de CP Racing Mercedes pakte een tweede winst van het seizoen. Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis waren heel de wedstrijd in strijd voor de koppositie, maar verzekerden deze pas in het laatste uur. Team Kuwait by MRS GT-Racing met hun Porsche eindigde tweede, terwijl de Porsche 911 GT3 Cup (992) van Red Camel-Jordans.nl het podium vervolledigde.
CP Racing - Mercedes-AMG GT3
CP Racing - Mercedes-AMG GT3
CP Racing was in het begin van de race vooral in strijd met de Team GP-Elite Porsche van Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk en Jesse van Kuijk. Naarmate de race vorderde leek het Nederlands team op weg naar winst, maar een aanrijding op 45 minuten van het einde zorgde ervoor dat hun race over was. Hierdoor konden Putman en co zorgeloos richting hun tweede winst ooit rijden en zo ook de GT-klasse van de Championship of the Contintents claimen. Team Kuwait by MRS GT-Racing met Mohammad Al-Kazemi, Zaid Ashkanani en Ahmad Al-Ghanem eindigde als tweede op twee ronden van het Amerikaanse team.

Red Camel-Jordans.nl - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Camel-Jordans.nl - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Gezien ARC Bratislava ook problemen kende met hun Lamborghini, was het de eerste Porsche 911 GT3 Cup (992) die mee op het podium mocht en wie anders dan de familie Breukers viel deze eer te beurt. Ivo, Rik en Luc reden zonder problemen richting winst in de 992-klasse en zo kregen we voor een tweede keer in twee jaar tijd een wagen uit een lagere klasse op het algemeen podium. Langs Belgische zijde eindigde de Rabdan Motorsport by Speed Lover Porsche met Olivier Dons op het podium in de 992 AM-klasse als tweede. De AC Motorsport Audi had minder geluk en werd geplaagd door een kapotte achterwielnaaf en vibraties waarvan men de oorzaak niet kon vinden. Daardoor besloot het team op een uur van het einde om de handdoek in de ring te gooien.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 3 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Kuwait.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons