van der Horst

12H Kuwait: CP Racing wint thriller

Podium 2023 24H Series Hankook 12H Kuwait
Podium 2023 24H Series Hankook 12H Kuwait
De Hankook 12H Kuwait en CP Racing, het is al voor de tweede editie op rij een match. Al moesten Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis met hun Mercedes ditmaal tot in de laatste ronde vechten om winst, die ze uiteindelijk met het kleinste verschil ooit in de 24H Series behaalden tegenover de Manamauri Energy by Ebimotors Porsche, die een halve tel te kort kwam voor de zege.
  • Skylimit Events
CP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
CP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Gezien er maar veertien wagens aan de start stonden, had dit als voordeel dat er weinig moest ingegrepen worden met een code 60. Maar liefst 11 uur kon men ononderbroken racen, waardoor we toch mooie gevechten kregen tussen de drie aanwezige GT3's. Tot het belangrijkste uur er aan kwam en de CP Racing Mercedes zeer economisch moest beginnen rijden om de winst te behalen. Uiteindelijk kon de Manamauri Energy by Ebimotors Porsche van Fabrizio Broggi, Sabino de Castro, Sergiu Nicolae en Cosimo Papi nog aansluiten. Zij bleven de laatste tien ronden binnen een seconde van het Amerikaanse team maar kwamen uiteindelijk een halve tel te kort voor winst.

Toro Verde - Ginetta G56 Cup
Toro Verde - Ginetta G56 Cup
De Century Motorsport BMW van Jack Barlow, Carl Cavers en Lewis Plato vervolledigde het algemene podium. Red Camel-Jordans.nl met de familie Breukers en Fabian Danz wisten de 992-klasse achter hun naam te schrijven, terwijl Lawrence Tomlinson, Freddie Tomlinson en Mike Simpson naar winst reden met hun gloednieuwe Ginetta G56 Cup in de GTX-klasse. De AGMC Racing team by Simpson Motorsport BMW won in GT4, terwijl in de TCE Series de winst voor de Simpson Motorsport Audi weggelegd was.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 10 december 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons