van der Horst

12H Kuwait: Team Kuwait by MRS GT-Racing op pole

Team Kuwait by MRS GT-Racing - Porsche 911 GT3 R
Team Kuwait by MRS GT-Racing - Porsche 911 GT3 R
Tijdens de kwalificaties van de Hankook 12H Kuwait was het de Team Kuwait by MRS GT-Racing Porsche die de pole bemachtigde. Mohammad Al-Kazemi, Zaid Ashkanani en Ahmad Al Ghanem hielden de Team GP-Elite Porsche van Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk en Daan van Kuijk achter zich, al gebeurde dit pas in de laatste kwalificatieronde. Ook de Belgische inbreng deed het niet onaardig.
Dat er echt werd gestreden om de pole was, is niet gelogen. Na de eerste twee kwalificatierondjes lag Team GP-Elite zelfs voor op de Porsche van Team Kuwait, maar in de laatste ronde zette Ashkanani de puntjes op de i om alzo de inaugurale 12H Kuwait vanaf pole te starten. De tweede startrij wordt bezet door de leider in de GT Continents Trophy CP Racing Mercedes, voor de razoon-more than racing KTM X-BOW GTX.

Ook de Belgische teams deden het niet onaardig tijdens de kwalificaties. Zo start de Rabdan Motorsport by Speed Lover vanaf pole in de 992 AM-klasse met onder meer Olivier Dons achter het stuur. Ook in de TCR deed AC Motorsport het niet slecht. Stéphane Perrin, Matthieu Detry en James Kaye eindigden de sessie als tweede in klasse, na de wederom zeer sterke BBR Cupra. Om 10 uur gaat de race van start en die wordt live uitgezonden op de verschillende sociale media-platformen van de organisatie.

Foto: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 2 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Kuwait.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons