van der Horst

12H Mettet: Nabeschouwing van de organisatoren

De 2CV Racing Cup 2018 kende zijn vervolg vorig weekend in het land tussen Samber en Maas, op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Opnieuw deelden ze de piste met de C1 Racing Cup. Een lenteweertje, een uitstekende sfeer, meerdere leiders in de felbevochten races… Alle ingrediënten waren aanwezig om de gemeenschap van deux-chevaux rijders maximaal te laten genieten. Tweemaal zes uren wedstrijd stonden er op het programma op zaterdag en zondag, met op elk van de dagen twee manches, gescheiden door een pauze.
  • Prospeed Competition
Op de eerste dag zagen we de breuk van een schokdemper op de #129 FKR Racing Team (Maes-Van Gysegem-Hauris-Vynckier) terwijl de #8 Phoenix Racing Team (Santkin-Piette-Hemroulle) slachtoffer werd van een kapotte motor, en dat terwijl ze het begin van de wedstrijd hadden gedomineerd. Het werd een felbevochten zege voor de #23 Kimy Racing (Vigneron-Gasperin) voor de twee bolides van de BNLL-formatie met respectievelijk de #42 BNLL 1 (Jossiaux-Coppieters) voor de #65 BNLL #2 (Crespin-Crespin-Steels). Een onoverkomelijke speler in deze wedstrijd was de #1 JMCE Racing 1 (Licops-Lacroix-Licops) die echter in de dieptes van het klassement zakte en zo de vierde plaats liet aan de #14 BMR 1 (Blaise-Louys).

In de andere categorieën haalde de #47 2CV Wet Dream RT (Van Wijmeersch-Mertens) het in de ‘Améliorée’ en de #88 Racing Team Gaumais (Cousin-Dropsy-Franzen) haalde het in de categorie ‘Proto’ voor hun enige wedstrijd van het weekend. De eerste zegekransen in de ‘Classic’ gingen naar de #602 Brokensport (Asselborn-Asselborn-Cadot-Surel).
Met dezelfde spelers, uitgezonderd dan de winnaar van de dag ervoor, de #23 Kimy Racing die het de tijd ontbrak om een noodzakelijke mechanische interventie te voltooien, werd er dan herbegonnen aan twee manches van drie uur. Deze keer zagen we een mooi gevecht tussen de bolides van BNLL en JMCE Racing 1. Dat resulteerde in een overwinning van de #42 van Jossieaux-Coppieters voor de #1 JMCE Racing 1, die het slachtoffer werd van een lekke band nadat ze de pitlane hadden verlaten, en de #65 BNLL 2. De #14 BMR 1 strandde opnieuw aan de voet van het podium, voor de #70 CQS-Racingteam (Hooreman-Hooreman-Gillard) die duidelijk met pech had af te rekenen. Tweemaal liepen ze tegen motorproblemen aan in dit weekend en dat terwijl er geen twijfel bestond over hun snelheid op zich.

Een nieuwe zege was er voor de #47 2CV Wet Dream RT bij de ‘Améliorées’ voor de #90 “2CV de feu” (Brethenoux-De Well-Vermylen), terwijl de #123 Dutch Dyane Racing Team (Van Koppen-Van Der Goes-Van Der Voort) het overnam van de #602 in de ‘Classic’ met een schitterende overwinning.

Na deze debatten op het Circuit Jules Tacheny, gaan de deux-chevaux rijders naar een piste die voorheen de Grand Prix van Frankrijk onthaalde, namelijk Nevers Magny-Cours, met een wedstrijd over 6 uren op het programma op 20 mei eerstkomende…  

2CV Racing Cup Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 27 april 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons