van der Horst

12H Mettet VW Fun Cup: Voorbeschouwing organisatoren

McDonald's Racing - VW Fun Cup
McDonald's Racing - VW Fun Cup
Na de 25 Uren van Spa-Francorchamps, maakt de VW Fun Cup zich op voor een ander groots evenements dat plaats zal vinden op vrijdag 12 en zaterdag 13 september. Het gaat immers om de 12 Uren op het Circuit van Mettet, met als kers op de taart het toekennen van dubbele punten. Heel wat animaties zijn voorzien en dus worden de 12 Uren van Mettet een afspraak die niet niemand mag missen !
  • Prospeed Competition
De VW Fun Cup is een formule die zich op de meest verscheidene pistes goed aanpast. Na de lange rechte stukken en de snelle bochten van het circuit van Francorchamps, gaan de snelle Kevertjes deze keer kennismaken met een bochtig en technisch circuit, goed voor een halve etmaal racen. Tussen de start op zaterdagmiddag en de finish zaterdagnacht, valt er heel wat te beleven op en rond de piste van het circuit Jules Tacheny.
 
Twee maanden is het al geleden dat de 25 Uursrace werd betwist en sindsdien heeft iedereen hard gesleuteld en nog harder gewerkt aan de fysieke conditie! Dat zal nodig zijn, want het Mickey Mouse-tracé van amper 2.280 km is veeleisend voor mens en machine. En gezien er dubbele punten vallen te verdienen (met een eerste telling na zes uur racen) is het primordiaal om in Mettet niet naast de… prijzen te grijpen!  
 
De leiders in het kampioenschap hebben de boodschap begrepen. Philippe Crosset, Eric Gressens en Armand Fumal  van het Colson Racing for Michel Simul doen daarom een beroep op de diensten van Maxime Soulet. Met het in de eindstand laten schrappen van de twee slechtste resultaten, is alles nog mogelijk en zijn er voldoende kandidaten. Eén ervan is zeker het Allure Team 2 ! Cédric Bollen, Frédéric Caprasse en Guillaume Mondron, de winnaars van de 25 Uren, worden deze keer bijgestaan door Lorenzo Donniacuo. Andere belangrijke spelers zijn Côté Passion (Gilles en Bruno Debrus, Jean-Pierre Baudart en Stéphane Charlier) en MTE – Jac Motors (Laurent Jaspers, Nicolas Nulens en Stéphane de Frahan).  
 
Naast de titelspelers zijn er nog formaties die rekenkundig uitgeteld zijn, maar in Mettet op weerwraak zinnen en de grote pot willen winnen. We denken dan aan AC Motorsport (met Arnaud Quédé, Stéphane Perrin en Martin Leburton in de #59, en Rob Krüger, François Godard en Sébastien Ryhon in de #65), de onvervangbare #260 van het McDonald’s Racing (Fred Vervisch is weerhouden door een andere race, en wordt aan de zijde van François Bouillon, Marc-Olivier Van Oppens en Philippe Thewissen vervangen door Benoit Visnovsky). Verder zijn er nog het trouwe #278 d’Acome Racing with LVR (met ervaren Manu Nava, Alain Delrez, Martial Chouvel Junior en terug-van-weggeweest Christophe Geoffroy).  Outsider, dat is ook de #280 Socardenne with Acome (Christophe Nivarlet wordt bijgestaan door Grégory Paisse, David Nevers en Romain Degeer) of de la #18 Trendy Foods van Francis Plunus, Eric Jardon en de eeuwig jonge Jean-Pierre Van de Wauwer. Kris « Clouseau » Wauters komt kennismaken met de VW Fun Cup Evo3 (de #72 van Jac Motors by MTE), net zoals Jean-Pierre Mondron en Marc Van Dalen, de twee « bazen » van Kronos Events, die « just for fun » aan de start verschijnen.
 
De Fun Cup Evo3 zijn de grote favorieten voor de finale overwinning, maar er zijn nog kapers op de kust. We denken dan aan een Evo2, aangedreven door de minder gulzige TDI-motor. Twee formaties staan met stipt genoteerd : de #258 van het Italiaanse 8Ks Corse (Ottorino Zorza, Claudio Cappelli en Federico Sordini) en de #2 van DRM Motorsport, met niemand minder dan Nico Verdonck als teammaat van Philippe Denis, Edouard de Braekeleer en Maxime Lieutenant. Het is nog wachten op de juiste samenstelling van de ploeg  van de #271 van het Leader Racing. We kunnen nu al vaststellen dat de VW Fun Cup de ideale formule is om van de karting over te stappen naar de autosport. Achter het stuur van de #11  van AC Motorsport vinden we immers Jean-Paul Rosette, maar ook Jérôme Verraleweck (bekend van de karting for fun), Alix Fraiture en Maverick Leté, twee rijders die nog niet zo lang geleden het mooie weer maakten in de tweetakt-karting. In de iets oudere Evo1 is er het Debersaques DDS Racing Team (Maxime en Yves Debersaques, vader en zoon) die samenspannen met Geert Dhondt, Daan Deschepper en Bram Mouton).
 
De tweezitters zijn weer talrijk aanwezig en deze keer kunnen de co-rijders zowel overdag als ‘s nachts “live” genieten van de strijd tussen het TML Racing kampioenenteam van 2013 (de Liedekerke-Héger-Jadot), CBRS/AC Motorsport (Dupont-Koning-Fissette), het Team ComToYou (Baert-Bustin-Evrard-Nothom-Henderick-Robert) of de clan Carpass LRE by DRT (Vercammen-Lémeret-Coppieters-Van den Broeck-Vaxelaire) in de Evo2.
 
De vrije trainingen en de kwalificaties worden verreden op vrijdag, met de Superpole voor de eerste tien om 17u30. Zaterdag is er de warm-up en de startopstelling, zodat we stilaan naar het hoogtepunt gaan van de 12 Uur met de start klokke 12 uur.
 
Naast het sportieve aspect, wordt er tijdens de 12 Uren van Mettet ook gedacht aan de families die afspraak geven op het Circuit Jules Tacheny. Naast de piste kunnen kinderen zich vermaken op springkastelen, terwijl de ouders vanop het terras van de pitbuilding kunnen genieten van het schitterende uitzicht, en om niks van de race te missen, wordt er een reuzegroot scherm neergepoot. Het vuurwerk zal om middernacht op passende de 12 Uren afsluiten. De toegang en de parking is gratis, dus er is geen enkele reden om zaterdag niet naar het circuit van Mettet af te zakken !
 
Kronos Events PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 11 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons