van der Horst

12H Monza: 26 wagens voor de terugkeer naar de snelheidstempel

2020 Hankook 12H Monza
2020 Hankook 12H Monza
Niet alleen in Le Mans wordt er dit weekend een endurance wedstrijd afgewerkt, in Italië wordt er een wedstrijd van twaalf uur afgewerkt. De 24H Series trekt namelijk voor het eerst sinds corona richting Monza. 26 wagens zijn van de partij, waarbij er toch ook wat Belgische inbreng aan te pas komt.
  • De Swert Opticiens
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Het is zeldzaam, maar dit weekend zullen de GT3's niet de grootste klasse in aantal vormen. Die eer gaat naar de Porsche 911 GT3 Cup 992's. Maar natuurlijk zullen de bekende GT's wel de grootste kanshebbers blijven op winst. Haas RT zal zeker wel revanche willen nemen nadat men een minder weekend kende in Spa. Daarvoor rekent het team onder Antigua en Barbudaanse vlag op Mathieu Detry, Max Hofer en Miika Panu. Al zal het geen simpele klus worden, want naast vaste waarden als Herberth Motorsport en CP Racing is er ook extra inbreng uit Italiaanse hoek en ook met hen moet er rekening gehouden worden.

Rubens Barrichello
Rubens Barrichello
In klasse 992 komen er twee Belgische teams aan de start. Red Ant Racing start er met Ayrton Redant, Arnold Neveling en Kai Rillaerts. Niet de gebruikelijke namen zoals u kunt zien, gezien deze in Duitsland vertoeven voor de Porsche Carrera Cup Benelux. Q1 Trackracing is ook van de partij en pakt ook verrassend uit qua rijdersbezetting. Zij preparen een wagen voor een Braziliaans trio, met als topper niemand minder dan Rubens Barrichello. De voormalige F1-piloot zal de wagen delen met Eduardo Menossi en Marcos Vinicius Neves.

De kwalificaties gaan van start op vrijdag 15 uur voor de tragere wagens, terwijl de GT3's, GTX en 992 om 16 uur hun moment krijgen. De race zelf wordt zoals gebruikelijk in twee blokken opgedeeld. Zaterdag rijden zij van 12 uur tot 18:30 uur, en op zondag van 10:30 uur tot 16 uur. Alles zal live te volgen zijn op de kanalen van de 24H Series.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 8 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons