van der Horst

12H Monza: 40 wagens voorlopig ingeschreven

CP Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
CP Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
Eind maart is het zover, dan gaat het Europese luik van de 24H Series powered by Hankook van start. Voor de openingsmanche trekt Nederlandse organisatie voor de eerste maal richting het legendarisch circuit van Monza, een afspraak die op heel wat interesse kan rekenen bij de teams. Op dit moment staan er al 40 wagens op de voorlopige deelnemerslijst, met daarnaast nog 25 teams die hun interesse uiten in de eerste 12-uursrace van het seizoen.
  • Shopa
Autodromo Nazionale di Monza
Autodromo Nazionale di Monza
Deze manche in Monza zal uiteindelijk ook een historische waarde hebben, het is namelijk de langste race ooit verreden op het circuit. Dat men richting een tracé dat naam en faam heeft trekt, helpt ook om teams aan te trekken zo blijkt uit de 40 wagens die nu al ingeschreven staan. Op dit moment staan er al 13 GT3's op de voorlopige deelnemerslijst, waaronder verschillende merken alsook een terugkeer van de Renault RS01 onder leiding van het Nederlandse Equipe Verschuur. Langs Belgische zijde is er eveneens interesse.

In de 991-klasse komt SpeedLover met twee Porsches aan de start, terwijl in GT4 een volledige Belgische equipe - met onder meer Nico Verdonck en pupil Rodrigue Gillion - aan de start verschijnt met een Aston Martin Vantage GT4. Verder is ook AC Motorsport van de partij met hun Audi RS3 TCR, waarbij Vincent Radermecker al zeker bevestigd is als één van de rijders.

Foto's: 24H Series powered by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 16 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons