van der Horst

12H Monza: Equipe Verschuur pakt in laatste ronde pole-position

Equipe Verschuur - Renault RS01
Equipe Verschuur - Renault RS01
Na een spannende strijd om de beste klassering in de kwalificatie start de Equipe Verschuur-Renault RS01 (#9, Harrie Kolen / Erik van Loon / Mike Verschuur) vanaf de pole-position voor de eerste editie van de Hankook 12H MONZA.
  • LTF
Mike Verschuur reed in zijn laatste ronde op het 5,793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza een tijd van 1:48,821 seconden en verdrong daarmee de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#93, Steffen Görig / Stefan Aust / Klaus Bachler), die lange tijd aan de leiding stond, van de eerste plaats. Het verschil tussen de beide auto’s op de eerste startrij bedraagt minder dan een tiende van een seconde.

2020 Hankook 12H Monza
2020 Hankook 12H Monza
De tweede Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) kwam slechts een halve seconde tekort voor een plek op  de eerste rij en start daarmee vanmiddag voor het eerste deel van de Hankook 12H MONZA vanaf de derde plaats. Ernaast op de tweede rij staat de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo (#34, Johannes Dr. Kirchhof / Elmar Grimm / Max Edelhof). Dit team kende een lastige kwalificatie en kreeg tijdens de sessie een drive-through penalty opgelegd vanwege een overtreding tijdens het bijtanken.

Ondanks dat de Mercedes-AMG GT3 van het team al op zijn eerste ronde bij het verlaten van de pitstraat tot stilstand kwam, vertrekt MP Racing (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Manuela Gostner / Corinna Gostner / Giorgio Sernagiotto) bij zijn eerste optreden in de 24H SERIES powered by Hankook vanaf de vijfde startplaats.

De Wochenspiegel Team Monschau Ferrari 488 GT3 (#22, Georg Weiss / Leonard Weiss / Jochen Krumbach / Hendrik Still) stond in de beginfase van de sessie in de hoogste regionen van het klassement, maar viel uiteindelijk terug tot de zevende plaats. Het Duitse team start daarmee net achter de derde Herberth Motorsport-Porsche (#92, Jürgen Häring / Taki Konstantinou / Alfred Renauer), die onlangs in Portimão de algehele overwinning behaalde.

Net als in de GT3-klasse werd ook in de GTX-categorie de strijd om de pole-position pas in de slotfase beslist. Uiteindelijk eindigde de Reiter Engineering-KTM GTX Concept (#746, Stefan Rosina / Laura Kraihamer / Eike Angermayr) voor de ARC Bratislava-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#707, Miro Konopka / Mato Konopka / Mato Homola). Later werden de rondetijden van het Slowaakse team als gevolg van een onregelmatigheid bij de ‚balance of performance‘ van de Lamborghini geschrapt. Daarmee start de JR Motorsport-BMW M3 F80 (#703, Ted van Vliet/Ruud Olij) nu als tweede in de klasse.

In de 991-klasse behaalde de Speed Lover Porsche 991-II Cup (#978, Dominique Bastien / Gavin Pickering) de pole-position voor de zusterauto (#979, Olivier Dons / Eric Mouez / Rolf Lietart), terwijl de MDM Motorsport-BMW M4 GT4 (#450, Tom Coronel / Tim Coronel / Jan Jaap van Roon) als snelste GT4-auto het GT-veld completeert.

Brutal Fish by KCMG behaalt bij Hankook 12H MONZA voor het eerst TCE-pole-position


Brutal Fish by KCMG - Honda Civic TCR
Brutal Fish by KCMG - Honda Civic TCR
De Brutal Fish by KCMG Honda Civic FK7 TCR (#122, Martin Ryba / Daniel Lloyd / Josep Oriola Vila) heeft na een spannende strijd om de kop met AC Motorsport voor het eerst de TCE-pole-position in de 24H SERIES powered by Hankook behaald. Daniel Lloyd reed op het 5,793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza een tijd van 2:01,171 minuten, zo’n vier tienden sneller dan de naaste rivalen, de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Vincent Radermecker / Mathieu Detry). Daarmee behaalde hij bij de Hankook 12H MONZA de eerste pole-position in de serie voor het team uit Hongkong.

Achter de top twee eindigde de TCE-teamkampioen, Autorama Motorsport (#112, Miklas Born / Constantin Kletzer / Yannick Mettler) op de derde plaats met de snelste van de twee ingeschreven Volkswagen Golf GTi TCR’s. Na een lastige sessie completeert de tweede auto van het Zwitserse team (#1, Sandro Pelatti / Alberto Vescov / Roberto Ferri) het TCR-veld in de kwalificatie en start als achtste algemeen.

Nordschleife Racing - Ligier JS2 R
Nordschleife Racing - Ligier JS2 R
De winnaar van de TCR SPA 500 van vorig jaar, de Red Camel-Jordans.nl CUPRA TCR (#101, Rik Breukers / Luc Breukers), start als vierde, net voor de Nordschleife Racing-Ligier JS2 R (#226, Daniel Waszczinski / Régis Rego de Sebes / Johan Boris Scheier). De laatstgenoemde auto eindigde bij zijn vorige optreden in de serie in Dubai als tweede in zijn klasse en was ditmaal het snelst in de TCX-klasse.

De TOPCAR Sport-CUPRA TCR (#131, Fabian Danz / Karen Gaillard / Loris Prattes) start net voor de NKPP Racing by Bas Koeten Racing CUPRA TCR (#175, Harry Hilders / Gijs Bessem). Vorig jaar behaalden  TOPCAR Sport en Bas Koeten Racing bij een gezamenlijke inzet de TCE-overwinning tijdens de Hankook 24H BARCELONA. 

De WEC Motorsport-BMW E46 M3 (#339, David Cox / Jason Cox / George Haynes) en de Autorama Motorsport-SEAT Leon Cup Racer V1 (#211, Luigi Stanco / Armando Stanco / Dario Stanco) completeren het algehele TCE-veld en starten respectievelijk als tweede en derde in de TCX-klasse.

Het eerste deel van de première van de Hankook 12H MONZA start vanmiddag oom 15.00 uur lokale tijd en eindigt om 19.00 uur. Na een onderbreking voor de avond en de nacht wordt het resterende deel van de race op zaterdag 11 juni van 11.00 tot 19.00 uur verreden. Live-streaming in HD-kwaliteit is beschikbaar op de officiële website en het YouTube-kanaal van de 24H SERIES, als altijd met commentaar van Radiolemans.com. Er zijn regelmatige updates op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 10 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons