van der Horst

12H Monza: eTeam WRT scoort allereerste virtuele 1 2-zege

eTeam WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
eTeam WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
eTeam WRT heeft zijn eerste virtuele overwinning beet. Het team uit Baudour was vanaf het begin vooraan te vinden in de 12H Monza en uiteindelijk was het de wagen van Mirko Bortolotti, Kenton Koch en Marcin Skrypczak die de overwinning naar zich toe trok. De tweede Audi - bestuurd door Fabrice Cornelis, Kenneth Gulbrandsen en Poitr Jagodzinski - kwam tachtig seconden later als tweede over de streep, al kregen zij de nodige tegenslagen te verwerken in een toch wel vrij chaotische race.
  • De Swert Opticiens
Virtuele 12H Monza
Virtuele 12H Monza
Na een goede kwalificatie voor Cornelis en een start die vrij rustig verliep, verging het de Oost-Vlaming minder in de Variante della Rogia. Bij het remmen voor de chicane werd zijn Audi vol achteraan geraakt door de Ferrari van Tom Dillmann. Hoewel beide wagens konden doorrijden, waren ze door de opgelopen schade 5 km/u trager dan de rest van de deelnemers, wat moordend is op een snel circuit als Monza. Bij eTeam WRT konden ze de schade over een tijdspanne van vijf uur wel herstellen, maar dan verloor Jagodzinski zijn connectie waardoor de wagen terug naar de pits verwezen werd en in een andere pitstopcyclus terechtkwam. Uiteindelijk kon de tweede plaats zonder problemen behouden worden en finishten ze voor de Optimum by SIMMSA Esports Mercedes-AMG GT3 van Christopher Zoechling / Lewis Goodway / Nick Foster / Ramez Azzam / Peter Klawitter, die twee uur voor de finish nog betrokken raakte bij een aanrijding.

MRS SIM RACING - Porsche 991 Cup
MRS SIM RACING - Porsche 991 Cup
In de 991-klasse ging de overwinning naar MRS SIM RACING van Jukka Honkavuori, Gosia Rdest en Niclas Laubisch. Zij bleven eveneens hun zusterwagen voor, die overigens compleet Belgisch kleurde met Glenn van Parijs / Ruben Van Buel / Gregory Vranckx / Matthias Detige. DUWO by SimRC kon een dubbel feestje vieren, aangezien het Luxemburgse team de overwinning pakte in zowel de TCR- als GT4-klasse. In die laatste klasse ging de tweede plaats ook al naar een Belgische equipe, namelijk Heli-ABK met Maxim Van Den Hove / Anthony Beeckman / Renzo Uylenbroeck. 

Foto's: Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 24 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons