van der Horst

12H Monza: Herberth Motorsport verslaat nipt Haas RT voor de pole

Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Tijdens de kwalificaties voor de Hankook 12H Monza pakte Herberth Motorsport de pole. Het Duitse team moest wel hard werken om deze pole met hun Porsche te bemachtigen, want aan het einde van de kwalificaties was er maar een miniem verschil van + 0.047 sec met de Haas RT Audi. Dat terwijl onze landgenoten in de Red Ant Racing Porsche het ook niet onaardig deden met een derde startplaats in hun klasse.
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R (992)
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R (992)
Nochtans had het trio Mathieu Detry, Max Hofer en Miika Panu de bovenhand na de eerste twee kwalificatierondes, maar in de laatste ronde zorgde een ontketende Robert Renauer ervoor dat de pole toch richting Herberth Motorsport ging, hij deelt de wagen met broer Alfred, Ralph Bohn en Daniel Allemann. De tweede startrij is voorbehouden voor de CP Racing Mercedes en de BMW Italia Ceccato Racing.

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
In de 992 cup zal Red Ant Racing starten vanaf een derde plek. Ayrton Redant, Arnold Neveling en Kai Rillaerts kwamen een halve tel tekort op de polesitter, TORO Racing by HRT Performance met Adam Christodoulou, Eric Zang, Xinzhe Xie en Luo Kai Luo. Q1 Trackracing met Rubens Barrichello kende dan weer pech, gezien de Braziliaan in zijn kwalificatieronde de bandenmuur raakte. Zij zullen vanaf een zevende plek starten.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 10 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons