van der Horst

12H Monza: Reiter Engineering onverwacht leider na eerste deel

Reiter Engineering - KTM GTX Concept
Reiter Engineering - KTM GTX Concept
De eerste vier uur van de Hankook 12H Monza schonk een bijzondere leider in het algemeen klassement. Reiter Engineering kwam aan de start met de fonkelnieuwe KTM GTX Concept en sloot het eerste deel af op kop. Stefan Rosina, Laura Kraihamer en Eike Angermeyr lieten de Precote Herberth Motorsport Porsche achter zich met een voorsprong van bijna 2 minuten en de tweede en derde Porsche van het team liggen slechts een ronde achter. Hiermee heeft de Duitse equipe de teugels stevig in handen in de GT3-klasse.
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Nochtans was de pole ook al verrassend naar Equipe Verschuur gegaan, die met een oude Renault RS01 aan de start verscheen op het Italiaanse circuit. Helaas was het een genot van korte duur voor Kolen/Van Loon/Verschuur, nadat het team al na 16 ronden haar wagen moest parkeren omwille van problemen met de aandrijving. Ondertussen liet Herberth Motorsport wel hun dominantie zien. Terwijl zij met drie wagens het hele podium bekleden, ligt hun dichste belager ondertussen al maar liefst 5 ronden achter.

NKKP Racing by Bas Koeten Racing - Cupra TCR
NKKP Racing by Bas Koeten Racing - Cupra TCR
In de TCR-klasse is het de NKKP Racing by Bas Koeten Racing Cupra van Harry Hilders en Gijs Bessem die morgen als koploper van start mag gaan. Ook zij kunnen genieten van een ronde voorsprong op hun eerste achtervolgers, de Autorama Motorsport by Wolf-Pack Racing Volkswagen. Toch zijn er ook in deze klasse al verschillende problemen voorgevallen. Zo had de polesitter Brutal Fish by KCMG Honda - vierde in de tussenstand - pech met de code 60's en liggen ook de Red Camel-Jordans.nl Cupra en de AC Motorsport Audi van onder meer onze landgenoten Mathieu Detry en Vincent Radermecker achteraan in het klassement na een reeks van problemen. Morgen worden de resterende acht uur afgewerkt vanaf 11 uur 's morgens. De wedstrijd is live en integraal te volgen, onder andere via de stream hieronder.
 


Foto's: 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 10 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons