van der Horst

12H Monza: Scherer Sport PHX aan de leiding halfweg

Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
De eerste 6,5 uur van de Hanook 12H Monza zitten er op en het is de Scherer Sport PHX Audi die aan de leiding ligt. Michael Doppelmayr, Elia Erhart en Pierre Kaffer lagen al vroeg op kop en hielden ook goed stand tegenover de Herberth Motorsport Porsche. De Haas RT ligt voorlopig op een vierde plaats, met een ronde achterstand. In de 992-klasse blijft Red Ant Racing ook nog afstevenen op een podium.
Het was nog niet de race voor Haas RT. Na een zeer vroege bandenwissel, viel het Belgisch-Antigua & Barbudaanse team zelfs buiten de top 20, maar Mathieu Detry, Max Hofer en Miika Parnu vochten zich terug naar de top vier, met een ronde achterstand op de Scherer Sport PHX en Herberth Motorsport, terwijl BMW Italia Ceccato Racing in dezelfde ronde ligt. Zij hebben op hun beurt dan weer een ronde voorsprong op de E2P Racing Porsche.

Start 2023 Hankook 12H Monza 992 Cup
Start 2023 Hankook 12H Monza 992 Cup
In de 992-klasse zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd bovenaan na 6,5 uur. Neuhofer Rennsport zwaait daar de plak tot nog toe met een ronde voorsprong op Wili Motorsport by Ebimotors en Red Ant Racing. Al kregen Ayrton Redant, Arnold Neveling en Kai Rillaerts ook de nodige problemen voorgeschoteld. Zo moesten zij een penalty van 140 seconden afwerken vanwege een inbreuk bij het tanken. Q1 Trackracing met Rubens Barrichello en co liggen op dit moment op een achtste plaats, maar op zeven ronden achterstand. Dit wegens een lekke band, waardoor het koetswerk beschadigd raakte en gerepareerd moest worden.

Hiermee staan er nog 5,5 uur op de klok, die zondag afgewerkt worden. De race wordt terug opgestart om 10:30 uur.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 10 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons