van der Horst

12H Mugello: Pole en leiding voor Pierre Kaffer

Black Pearl Racing - Ferrari 458 GT3
Black Pearl Racing - Ferrari 458 GT3
Amper twee uren na de kwalificatie, werd het eerste gedeelte van de 12H Italy-Mugello op gang geschoten. De Black Pearl Racing-Ferrari 458 GT3 van Kaffer-Volz-Parrow pakte de pole voor merkgenoten Pisarik-Jirik-Malucelli in een exemplaar van de Scuderia Praha en de Mercedes SLS AMG GT3 van RAM Racing.
Het eerste gedeelte van de 12H Italy-Mugello wordt afgewerkt op vrijdagnamiddag over vier uren wedstrijd, terwijl op zaterdagmorgen om 09.30u het tweede gedeelte start voor de nog resterende acht uren wedstrijd.

Pierre Kaffer schoof aan een slakkengang richting de rollende start en verraste zodoende iedereen. Hij nam de leiding voor Malucelli die zich verslikte en reeds in de eerste ronde enkele plaatsen moest inleveren. Op het moment van dit schrijven is de wedstrijd amper 20 ronden oud en is het nog steeds de Duitser Kaffer die aan de leiding ligt, op de huid gezeten door zijn landgenoot Robert Renauer in een Porsche GT3-R van Herberth Motorsport. Malucelli is ondertussen teruggevallen naar de 50ste plaats.

Foto: Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 13 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Italy.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons