van der Horst

12H Mugello: 41 wagens aan de start

Start 12H Mugello 2021
Start 12H Mugello 2021
Morgen is het zover, dan gaat het Europese luik van de 24H Series powered by Creventic van start in Toscane. De Hankook 12H Mugello is ondertussen ook al een klassieker geworden op hun kalender en is tevens ook een plek waar de teams graag naar komen om de rest van het Europees seizoen voor te bereiden. Dat blijkt ook uit het aantal deelnemers, gezien er 41 wagens aan de start verschijnen in de verschillende klassen, waaronder ook een mooi aantal landgenoten.
Zoals steeds zullen de GT3's in aantal de grootste klasse vormen, ditmaal zijn ze met veertien. Naast dat Phoenix Racing, Saintéloc Racing - voor onder meer Pierre-Yves Paque - en Car Collection Motorsport met de Audi R8 LMS GT3 EVO II aan de start verschijnen, wordt de grootste blikvanger de Bentley Continental GT3 van BoDa by Bas Koeten Racing met Bob Herber en Marcel van Berlo aan het stuur. Overigens de allereerste keer dat een Bentley aan de start verschijnt in de 24H Series.

Als we dan verder kijken op de deelnemerslijst zien we de beruchte Vortex 1.0 in drievoud en is de Porsche 911 GT3 Cup (992) goed vertegenwoordigd. Zo ook met Red Ant Racing, dat twee wagens inzet. De eerste is voorbehouden voor de familie Redant zelf met Bert, Ayrton en Yannick, terwijl Philippe Wils en Kurt Hensen de tweede wagen bemannen. Nog een debutant in het veld is Team ACP-Tangerine Associates by VEIDEC JJ Motorsport, dat een BMW M4 GT4 inzet voor onder meer Wim Spinoy. Opvallende afwezigen langs Belgische zijde zijn Speedlover en AC Motorsport in de TCR-klasse.

Foto: Hankook 24H SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 24 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons