van der Horst

12H Mugello: al minstens 50 wagens aan de start

Hankook 12H Mugello
Hankook 12H Mugello
Iets minder dan een maand geleden werd het seizoen van Creventic naar jaarlijkse gewoonte op gang getrapt in Dubai en is het nu uitkijken naar het startschot van het Europese seizoen, beginnend in Mugello. Het circuit in de Toscaanse heuvels is geen onbekend terrein voor de Nederlandse organisator. De Hankook 12H Mugello had tussen 2014 tot 2017 een vaste plaats op de kalender. Vorig jaar verdween de Italiaanse endurance-race, maar op vraag van teams, piloten en fans, kon Creventic niet anders dan deze manche terug op het menu te zetten. En de inschrijvingen lopen goed met al minstens 50 deelnemers verdeeld over de GT Series en TCE Series, dit tot groot genoegen van Gerrie Willems.
  • LTF
Pitstop Hankook 12H Mugello
Pitstop Hankook 12H Mugello
"We zijn blij dat we Mugello terug op de kalender kregen in 2019. Na vele aanvragen van teams en piloten, is het ons toch gelukt om een datum te kunnen prikken. We verwachten zonder twijfel een paar spannende duels zoals voorgaande jaren het geval was.": Verklaarde Gerrie Willems. En strijd kunnen we zeker verwachten. In A6 - de topklasse - zijn er met Herberth Motorsport en Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha al twee oud-winnaars die aan de start verschijnen. Al zullen zij met twaalf andere wagens in die categorie het niet zomaar cadeau krijgen.

Hankook 12H Mugello
Hankook 12H Mugello
Vanuit Belgische zijde zal het Speedlover zijn die meedingt in de SPX-klasse terwijl AC Motorsport met hun Audi RS3 LMS TCR uitkomen in de TCR-klasse. Daarnaast zal Ward Sluys ook aanwezig zijn met een JR Motorsport BMW. De race zelf zal zoals de vorige jaren verdeeld zijn in twee gedeeltes. Nadat vrijdagmiddag de kwalificaties afgewerkt worden, start de race om 15.30 uur om dan 3 uur later het eerste deel af te ronden met parc fermé-regels. Dan zal zaterdag om 9 uur in de ochtend het startschot gegeven worden, waarna de finishvlag omstreeks 18 uur zal vallen en wij de nieuwe winnaar kennen van de 5de editie van de Hankook 12H Mugello.

Foto's: 24H Series powered by Hankook.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 9 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons