van der Horst

12H Mugello: meer dan 50 wagens op voorlopige startlijst

Start 12H Mugello 2021
Start 12H Mugello 2021
Na een korte rustpauze trekt de 24H Series powered by Hankook zich terug op gang in maart met de Hankook 12H Mugello, de eerste wedstrijd overigens van het Europese luik van de serie. Hoewel de race pas eind maart van start gaat, heeft men nu al een voorlopige deelnemerslijst om u tegen te zeggen, met meer dan 50 wagens op, verdeeld over 35 verschillende teams.
GT3 blijft nog steeds de topklasse en telt de meeste wagens, al is het nipter tegenover de vorige seizoenen. In de klasse vinden we enerzijds een mix van vaste teams uit de 24H Series, zoals ST Racing met hun BMW en Herberth Motorsport met de Porsche. Aan de andere kant zijn er ook veel nieuwe deelnemers zoals de Audi's voor onder meer Saintéloc Racing, Phoenix Racing en Car Collection Motorsport alsook het Litouwse JUTA Racing, dat twee wagens van de Duitse constructeur inzet, waaronder één voor hun junior team. Opvallend naast de BMW M4 GT3 van Samantha Tan en co krijgen we ook de BMW M6 GT3 van JR Motorsport aan de start.

AC Motorsport - Audi’s RS 3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi’s RS 3 LMS TCR
De 992-klasse, voorbehouden aan de laatste iteratie van de Porsche Cup, kan ook rekenen op veel deelnemers. Daaronder zien we ook drie wagens onder de Belgische vlag. Zo zal Red Ant Racing twee Porsche 911 GT3 Cup 992's inzetten en ook Speedlover voegt er nog een exemplaar aan toe. Deze laatste gaat ook een wagen van de vorige generatie inzetten in de 991-klasse. Natuurlijk is ook AC Motorsport, een vaste waarde met zijn Audi RS3 LMS DSG, ingeschreven in de TCR-klasse. Wie al deze wagens zal bemannen is nog niet geweten, al zal dat in de loop van volgende maand wel bekend gemaakt worden.

Foto's: Hankook 24H Series - AC Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 17 februari 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons