van der Horst

12H Mugello: Pole voor Phoenix Racing

Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
In de kwalificaties voor de Hankook 12H Mugello was het de Phoenix Racing Audi R8 LMS die de snelste was en vanaf de pole zal starten. Swen Herberger, Elia Erhart en Pierre Kaffer reden een gemiddelde tijd van 1:48.362 en bleven hiermee de BMW M4 GT3 van ST Racing voor. Dat terwijl de BBR Cupra de pole behaalde in de TCE-series.
Het is vooral met dank aan Kaffer dat Phoenix Racing vanaf pole mag starten. Daarachter volgt de ST Racing BMW van Samantha Tan, Bryson Morris en Nick Wittmer. De tweede startrij is voorbehouden voor de Mann-Filter Team Landgraf Mercedes en de Herberth Motorsport Porsche, terwijl de Kessel Racing Ferrari de top vijf vervolledigt. De Bentley van Bob Herber en Marcel van Berlo zal morgen vanaf plaats acht starten, terwijl Pierre-Yves Paque in de Saintéloc Racing Audi vanaf een twaalfde plaats van start gaat.

Voor het overige reed de familie Redant in hun Porsche 911 GT3 Cup (992) richting pole in de 992-AM klasse en waren zij overigens de tweede snelste als men de 992 klasse er aan toevoegt, terwijl de tweede Red Ant Racing Porsche met onder meer Philippe Wils en Kurt Hensen als vijfde in de klasse zullen starten. Als laatste moest Wim Spinoy en teamgenoot Catesby Jones met de Team ACP-Tangerine Associates by VEIDEC JJ Motorsport BMW als tweede starten in de GT4 klasse.

Foto: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 25 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons