van der Horst

12H Mugello: RedAnt Racing behaalt eerste winst in internationaal gerenommeerde 24H Series

Het internationale circuitseizoen 2022 is nu echt op kruissnelheid aan het komen en de internationaal vermaarde 24H Series waren dit weekend al aan hun tweede afspraak toe, de eerste in Europa na de 17de editie van de 24 uur van Dubai eerder dit jaar. In het Italiaanse Mugello werd een race van 12 uur afgewerkt en RedAnt Racing was aanwezig met twee Porsche 992 GT3 Cup. Na een sterke wedstrijd behaalde het Oost-Vlaamse team met ateliers in het Vlaamse-Brabantse Zaventem een dubbel podium, meteen goed voor hun eerste zege op internationaal niveau. Samen met zijn zonen Ayrton en Yannick reed medestichter Bert Redant naar winst in de klasse 992-Am, goed ook voor een derde plaats in het sterke veld Porsche 911 GT3 Cup en bovendien ook synoniem voor een tiende plaats algemeen. RedAnt Racing bereidt zich nu op de rest van het seizoen in de 24H Series voor, met onder meer wedstrijden op het thuiscircuit Spa-Francorchamps, maar ook Portimao, Barcelona en Hockenheim.
  • Powercars
Meer dan 40 wagens, heel wat verschillende klassen, snelheidsverschillen tussen de rijders en een constant wisselende strategie door de vele Code 60, net als in de 24 uur van Dubai vormde ook deze eerste Europese wedstrijd van de 24H Series een heuse uitdaging voor rijders en teams. RedAnt Racing bewees zijn maturiteit met een sterk resultaat.
 
“Bovendien bevonden we ons in een zeer competitieve omgeving, met maar liefst elf Porsche 911 GT3 Cup, en uiteraard ook nog eens veertien GT3-wagens”, aldus teammanager en rijder Bert Redant. “Heel wat van de aanwezige teams beschikken ook heel wat meer ervaring in de 24H Series en één van de belangrijke elementen in die context zijn de Hankook-banden. Voor ons zijn die relatief nieuw en ik denk dat we nog moeten verder evolueren om de exploitatie daarvan 100% onder de knie te krijgen. Bovendien kende deze wedstrijd heel wat korte ‘Code 60’ onderbrekingen en daar hebben we niet altijd optimaal van kunnen gebruik maken. Uiteraard zijn we zeer tevreden met het sportieve resultaat, maar we zijn een jong een gemotiveerd team dat continu progressie wil maken. Ik denk dat mits iets meer geluk tijdens de ‘Code 60’ beide wagens zeker één plaats hoger hadden kunnen eindigen. Nu goed, het sportieve resultaat is op zich al heel mooi en we hebben heel het weekend zonder problemen afgewerkt, wat het beste laat verhopen voor de toekomst.
 
Sportief was er de polepositie in de klasse 992-Am voor Ayrton, Yannick Redant en Bert Redant, een polepositie die het trio na twaalf uur racen omzette in een zege in de klasse 993-AM. Bovendien tikte het Oost-Vlaamse trio als derde Porsche 911 GT3 Cup aan en resulteerde hun foutloze race in een tiende plaats algemeen. Philippe Wils, Kurt Hensen en Andreas Mayrl vonden hun teamgenoten op het podium, want zij gingen als derde in de klasse 992-AM onder de zwartwit geblokte vlag door.
 
Het seizoen van RedAnt Racing gaat verder op 22, 23 en 24 april op het vernieuwde circuit van Spa-Francorchamps, met opnieuw een race van 12 uur verdeeld over een eerste deel op zaterdag en een tweede op zondag. RedAnt Racing zal er opnieuw met twee Porsche 992 GT3 Cup van start gaan, met de ambitie om het resultaat van Mugello zeker te herhalen. Naast de 24H Series staan nog heel wat andere wedstrijden op het programma 2022, maar daar volgt later zeker meer over!

Red Ant RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 29 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons